Prof. Dr. Ir. André Jorissen adviseert Slot Schaesberg over historische houtconstructies - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
28-01-2021, 00:35
 

Bewolkt
4°C
gevoelstemperatuur: -2°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 100%
windsnelheid: 3 bft ZZW
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:19
zonsondergang: 17:21
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
11-03-2019
Deel dit op:

Prof. Dr. Ir. André Jorissen adviseert Slot Schaesberg over historische houtconstructies

LANDGRAAF – Professor dr. ir. A.J.M. (André) Jorissen, werkzaam bij SHR-houtresearch in Wageningen en hoogleraar houtconstructies aan de Technische Universiteit Eindhoven, gaat Slot Schaesberg de komende tijd van advies voorzien rondom historische houtconstructies. Het aantrekken van de in restauratiekringen bekende Jorissen valt samen met de start van de herbouw van het 17e eeuwse slot.

Na jaren van voorbereiding gaat er de komende tijd daadwerkelijk gebouwd worden in het Zuid-Limburgse Landgraaf. Momenteel wordt er al gewerkt aan een ambachtelijke smederij en een kinderboerderij en vanaf het voorjaar kunnen bezoekers ‘live’ meekijken met de herbouw van het 17e eeuwse poortgebouw, dat met behulp van oude ambachten zal herrijzen. De horecavoorziening die op 20 april opent is een nieuwe aanvulling op het toeristische aanbod van Slot Schaesberg.

Prof. Dr. Ir. André Jorissen (1954) promoveerde in 1998 aan de TU Delft met een onderzoek naar houtverbindingen. Hij is ruim 15 jaar werkzaam bij SHR-houtresearch en hoogleraar Houtconstructies bij de capaciteitsgroep Constructief Ontwerpen van de faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Eindhoven.

Ron Spaan, Hoofd Restauratie Slot Schaesberg: “De expertise van André is van grote waarde tijdens de complexe vraagstukken die we de komende tijd bij Slot Schaesberg gaan tegen komen. De 17e eeuwse technieken en houtverbindingen vergen een zeer gespecialiseerd inzicht en de adviezen van André gaan we overbrengen op de ambachtslui en vrijwilligers die de herbouw op zich nemen.”


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin