Rabobank en Maankwartier nieuwe afnemers mijnwater Heerlen | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
29-05-2020, 19:54
 

Zonnig
22°C
gevoelstemperatuur: 21°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 26%
windsnelheid: 2 bft ONO
UV-Index: 1
zonsopgang: 05:31
zonsondergang: 21:39
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
29-10-2013
Deel dit op:

Rabobank en Maankwartier nieuwe afnemers mijnwater Heerlen

HEERLEN – Het duurzaam gerenoveerde kantoor van de Rabobank aan de Euterpelaan in Heerlen wordt verwarmd en gekoeld met mijnwater. Gisteren werd hiertoe een leveringscontract getekend tussen Rabo Eigen Steen (de eigenaar van het kantoorpand) / Rabobank Parkstad Limburg (gebruiker van het kantoorpand) en Mijnwater BV.

Wethouder Riet de Wit is blij met deze nieuwe uitbreiding van het mijnwater. “Het totaal aantal m2 dat gebruik maakt van mijnwater komt hiermee op 175.000. Mijnwater draagt bij aan onze doelstelling om in 2016 tien procent CO2 reductie in de bebouwde omgeving te realiseren. Met deze nieuwe aansluitingen hebben we een kwart van de beoogde reductie bereikt.”

Kantoor Rabobank Parkstad-Limburg
Het duurzaam vernieuwde kantoor van de Rabobank zal begin 2014 in gebruik genomen worden. “Met ons nieuwe hoofdkantoor kiezen wij bewust voor duurzaamheid. Geen nieuwbouw, maar renovatie met duurzame bouwmaterialen, technieken en oplossingen. Het gehele kantoor heeft de BREEAM certificering Very Good. Het gebruik van Mijnwater is hier een onderdeel van.” aldus Jan van Dijk, directievoorzitter van de bank.

Andere gebruikers mijnwater
Later deze week wordt ook een contract getekend door Mijnwater BV met de combinatie Bouwontwikkeling Jongen BV / Weller Vastgoedontwikkeling BV voor de levering van mijnwater aan Maankwartier. Het mijnwater zal er voor zorgen dat winkels, kantoren, woningen en het hotel verwarmd en gekoeld worden. Eerder deze maand werden de intentieovereenkomsten met APG en Arcuscollege omgezet in leveringsovereenkomsten. Het nieuwbouwcomplex met woningen en winkels van woningcorporatie Weller in Heerlerheide en de nieuwbouw van CBS maken al langer gebruik van mijnwater.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin