Rachelle uit Heerlen bereikte de top van de Kilimanjaro voor War Child | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
19-09-2019, 17:43
 

Zonnig
17°C
gevoelstemperatuur: 15°C
luchtdruk: 1030 mb
vochtigheid: 41%
windsnelheid: 2 bft NNO
UV-Index: 0
zonsopgang: 07:18
zonsondergang: 19:43
Meer verwachtingen...
 
06-03-2019
Deel dit op:

Rachelle uit Heerlen bereikte de top van de Kilimanjaro voor War Child

HEERLEN – Rachelle van den Brink uit Heerlen ging de uitdaging aan en beklom met War Child de 5.895 meter hoge Kilimanjaro in Afrika. Samen met 31 andere deelnemers, slaagde Rachelle erin om in totaal 155.500 euro op te halen voor kinderen in oorlog.  

“Blijdschap, tranen, knuffels en high fives”, omschrijft Rachelle de gemeenschappelijke euforie van de groep bij aankomst op de top. “We hebben er dagen over gelopen en er zijn maanden aan voorbereiding aan vooraf gegaan. Eindelijk stonden we boven op de berg. Toen besefte ik me weer waarvoor ik het allemaal deed.”

Zonder slag of stoot ging het namelijk niet, vertelt Rachelle. “De weg naar de top was zwaar, heel zwaar. Amper slaap gehad en in het donker met alleen een hoofdlampje of maanlicht liepen we uren omhoog.”

De expeditie duurde in totaal zeven dagen. De deelnemers werden tijdens hun tocht begeleid door een Nederlandstalige expeditieleider, lokale dragers en gidsen. De reis is door de deelnemers  zelf gefinancierd, waardoor honderd procent van de donaties naar War Child is gegaan. Hiermee helpt War Child kinderen in oorlog met psychosociale hulp, onderwijs en bescherming.

Kili-Challenge 2020
Enthousiast geworden? Januari 2020 gaat War Child weer de berg op! Meer informatie is te vinden op www.warchild.nl/kili. Je kunt je hier (vrijblijvend) inschrijven voor de informatieavond.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin