Recordaantal bezoekers voor musea Kerkrade - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
24-10-2020, 00:22
 

Meest bewolkt
14°C
gevoelstemperatuur: 11°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 87%
windsnelheid: 2 bft ZZW
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:14
zonsondergang: 18:27
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
29-12-2017
Deel dit op:

Recordaantal bezoekers voor musea Kerkrade

KERKRADE – Het culturele cluster op het Museumplein te Kerkrade gaat 2017 afsluiten met een recordaantal bezoekers. Columbus earth center, Cube design museum en Continium discovery center verwachten het laatste weekend van 2017 de 160.000ste bezoeker van het jaar. Daarmee nemen de musea bijna een kwart van alle museumbezoeken in de provincie Limburg voor hun rekening.

Door de continue ontwikkeling van het aanbod op het Museumplein zijn de bezoekersaantallen sinds 2003 met 500% gestegen naar zo’n 160.000 bezoekers in 2017. Destijds bevond zich op het plein slechts één museum, het huidige Continium. Nu zijn ook Columbus earth center en Cube design museum er te vinden. Continium trekt met leuke en leerzame exposities onverminderd een groeiend aantal bezoekers. Ook Columbus en Cube groeien in belangstelling. Een toenemend aantal mensen ontdekt in Columbus de ervaring je een astronaut te wanen, die vanuit het ISS op de aarde kijkt. Ook voor groepen en het bedrijfsleven blijkt dit een bijzondere ervaring om samen te beleven. In Cube trok met name de spraakmakende expositie ‘Everything You Always Wanted to Know About Toilets*But Were Afraid to Ask’ veel aandacht van media en bezoekers.

Algemeen directeur Hans Gubbels: “We zijn natuurlijk heel blij dat steeds meer bezoekers de weg naar het Museumplein in het Kerkrade weten te vinden. Onze dank gaat uit naar iedereen die zich afgelopen jaar voor dit succes heeft ingezet: medewerkers, Provincie Limburg en onze partners. Allen hebben zij een belangrijke bijdrage geleverd.”

In Cube is nog tot en met 14 januari de expositie over toilet en hygiëne te bezoeken. Daarna staat een expositie over het design van schoenen op stapel. De expositie World of Bricks in Continium is nog tot en met 4 maart te bezoeken en zal dan plaats maken voor een spannende expositie, waarin jong en oud van alles kunnen ontdekken over de technieken van forensische onderzoekers. In Columbus zullen in 2018 diverse events plaatsvinden rondom de beleving van het overview effect. Dit in navolging van het eerste International Overview Symposium dat in 2017 in Columbus plaats heeft gevonden. Met de plannen voor 2018 verwacht de museumstichting wederom voor bezoekers van alle drie de instellingen een bijzonder en uitdagend programma te hebben ontwikkeld.

Foto: René de Wit


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin