Recordjaar voor Attractiepark Toverland - Toeristisch en recreatief nieuws LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

Weergegevensbron: Maastricht weer vandaag
06-01-2014
Deel dit op:

Recordjaar voor Attractiepark Toverland

SEVENUM – Attractiepark Toverland heeft het beste jaar ooit achter de rug. In 2013 bezochten maar liefst 621.000 gasten het park. Daarmee realiseert Toverland een groei van 23,6 procent ten opzichte van 2012.

Het grote aantal bezoekers is volgens Toverland vooral te danken aan de Magische Vallei, een compleet nieuw themagebied met acht nieuwe attracties. De belangrijkste publiekstrekkers zijn de nieuwe achtbaan Dwervelwind en de volledig gethematiseerde wildwaterbaan Djengu River. In totaal werd circa 14 miljoen geïnvesteerd in de attracties, de aankleding van het gebied en de bijpassende muziek.

De Magische Vallei werd in binnen- en buitenland enthousiast ontvangen. Het Duitse Freizeitpark Tester Team verkoos het gebied tot beste uitbreiding in Europa van 2013. Ook de algehele parkbeoordeling van Toverland ging verder omhoog. Op consumentenwebsite Zoover haalde Toverland in 2013 gemiddeld een 8,6. Bezoekers loven het park met name om het diverse attractieaanbod, de netheid en overzichtelijkheid van het park en de vriendelijke medewerkers.

Attractiepark Toverland wil de huidige positieve lijn doorzetten en verwacht voor 2014 een verdere groei naar ruim 650.000 bezoekers per jaar.

www.toverland.nl


Ook in het nieuws