Regionaal Voedselsysteem Zuid-Limburg van start– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
03-10-2022, 13:13
 

Zonnig
15°C
gevoelstemperatuur: 17°C
luchtdruk: 1030 mb
vochtigheid: 76%
windsnelheid: 0 bft SSW
UV-Index: 1
zonsopgang: 07:41
zonsondergang: 19:11
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
  • Het iconische schommelschip “Kapitein Haak” van familiepark Sprookjesbos Valkenburg heeft wilde haren gekregen en zorgt nu voor nog meer sensatie.
18-03-2022
Deel dit op:

Regionaal Voedselsysteem Zuid-Limburg van start

SCHIMMERT – Ondernemers, overheid en onderwijs slaan de handen ineen om streekproducten uit het Zuid-Limburgse heuvelland op de kaart te zetten. Stichting ter stimulering van Regionaal Voedselsysteem Zuid-Limburg verbindt schakels uit de regionale voedselketen met elkaar en laat zien waar de regio voor staat: gezonde en voedzame producten van eigen Bourgondische bodem.

Op 18 maart 2022 onthulde de kersverse stichting het keurmerk voor Zuid-Limburgse
streekproducten in watertoren de Reusch in Schimmert. Een unieke locatie waar ondernemers streekproducten aanbieden. Een verhaal wat naadloos aansluit bij de ambitie van de stichting, aldus Etienne Hochs van het bestuur:

“De consument van vandaag is steeds meer op zoek naar een authentieke beleving, naar producten met een verhaal. Wij willen graag het verhaal van onze prachtige regio vertellen. Het verhaal van de heuvels, de wijnranken en het Bourgondische leven. We zijn er allemaal trots op. Dat mogen we laten zien én daar mogen de producenten, verwerkers en bewerkers voor gewaardeerd worden. Om dat hier op deze plek te mogen vertellen maakt het extra bijzonder.”

Regionaal Voedselsysteem Zuid-Limburg zet in op kwaliteit, authenticiteit en een eerlijke prijs voor elke betrokken partij. Mede door de transitie in de regionale landbouw te stimuleren. Daarmee vormt de stichting een sterk tegengeluid in tijden van schaalvergroting en prijsconcurrentie. De samenwerking tussen ondernemers, overheid en het onderwijs speelt hierin belangrijke rol. Samen hebben deze partijen slagkracht en middelen om Zuid-Limburgse producten steviger in de markt te zetten.

“Het mooie van dit initiatief is dat wij er allemaal baat bij hebben. De ondernemer krijgt meer waardering voor diens werk, we behouden ons landschap en verrijken onze cultuur en maken de regio aantrekkelijker voor onszelf en voor toeristen. En dat alles door nóg meer waardering te tonen voor onze bijzondere producten. Impact maken op z’n bourgondisch zullen we maar zeggen.” Volgens Gedeputeerde Roefs.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin