Restauratie plafondschildering Kasteel Arcen klaar - Toeristisch en recreatief nieuws LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

Maastricht-Aachen Airport
30-03-2023, 17:01
 

Meest bewolkt
13°C
gevoelstemperatuur: 7°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 87%
windsnelheid: 3 bft SW
UV-Index: 1
zonsopgang: 07:18
zonsondergang: 20:06
Meer verwachtingen...
 
26-08-2016
Deel dit op:

Restauratie plafondschildering Kasteel Arcen klaar

ARCEN – In de Kasteeltuinen Arcen is donderdag 25 augustus na een ingrijpende restauratie de waardevolle 18e -eeuwse plafondschildering van de Romeinse godin Flora opgeleverd. De voorstelling zit in een geschilderde lijst met gezichtsbedrog, waardoor een ruimtelijke doorkijk naar de hemel ontstaat.

Tijdens de restauratie zijn bijzondere schildertechnische vondsten gedaan. De schildering is aangebracht op een kalkpleisterlaag en niet op doek en dat is uniek. Hoewel de schildering in zeer slechte staat was hebben de restauratoren van het Restauratieatelier Limburg (SRAL) de plafondschildering in oude glorie kunnen herstellen.

Dank
Dankzij schenkingen van veel bezoekers, de provincie Limburg en het Honselersdijk Fonds een fonds op naam van het Prins Bernhard Cultuurfonds is Het Limburgs Landschap in staat gesteld dit werk te laten uitvoeren. De restauratie heeft maanden geduurd en nu die afgesloten is kunnen bezoekers de plafondschildering weer in volle glorie bekijken.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin