Ro­buus­ter land­schaps­be­heer no­dig | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
19-02-2020, 17:35
 

Meest zonnig
7°C
gevoelstemperatuur: 2°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 56%
windsnelheid: 3 bft WZW
UV-Index: 0
zonsopgang: 07:43
zonsondergang: 17:59
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
06-03-2018
Deel dit op:

Ro­buus­ter land­schaps­be­heer no­dig

VALKENBURG AAN DE GEUL – Limburgse landschapsbeheerders moeten nog meer gaan samenwerken. Dat was de boodschap tijdens de manifestatie ‘Landschap in het hart van de samenleving’ in Valkenburg op donderdag 1 maart met ruim tweehonderd belangstellenden uit de hele provincie.

Er wordt al samengewerkt om het landschap te beschermen en te versterken, zo deelde gedeputeerde Hubert Mackus (Natuur en Landschap) mee, maar dit moet intensiever worden om bestaande natuurgebieden met elkaar te verbinden.
Bijvoorbeeld om de nationale parken De Maasduinen, de Meinweg en nationaal landschap Zuid-Limburg met elkaar te verknopen tot een Grenspark Limburg. Hierdoor kan dit park straks door één professionele organisatie worden beheerd.

“Het landschap is van ons allemaal om in te leven, werken en genieten. Om het landschap kwalitatief in stand te houden en te verbeteren, hebben we de inzet van iedereen nodig”, aldus gedeputeerde Mackus.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin