Rob van Soest winnaar Tuinfoto-challenge Het Limburgs Landschap - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
17-09-2020, 20:25
 

Helder
17°C
gevoelstemperatuur: 15°C
luchtdruk: 1030 mb
vochtigheid: 48%
windsnelheid: 2 bft NO
UV-Index: 0
zonsopgang: 07:16
zonsondergang: 19:46
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
12-06-2020
Deel dit op:

Rob van Soest winnaar Tuinfoto-challenge Het Limburgs Landschap

LANDGRAAF – Mooi dichtbij. Onder dit motto organiseerde Stichting het Limburgs Landschap een tuinfoto-challenge. Door de coronacrisis is iedereen wat meer thuis. Dat betekent natuurlijk niet dat we minder van de natuur kunnen genieten, want ook in uw eigen tuin of balkon is de natuur mooi dichtbij. Aan de oproep om beelden uit eigen tuin in te sturen, werd massaal gehoor gegeven. Het Limburgs Landschap ontving ruim 1000 foto’s van 350 verschillende fotografen. Uit deze foto’s heeft een deskundige jury Rob van Soest als winnaar gekozen.  

Blijven genieten
Met de tuinfoto-challenge hoopte Het Limburgs Landschap mensen te stimuleren om in deze onzekere tijd te blijven genieten van de natuur. Want de natuur gaat door. Zoemende bijen op de appelbloesem, fladderende voorjaarsvlinders of een pimpelmees die uw nestkast in de tuin heeft uitgekozen: wat een prachtige beelden waar u in uw eigen tuin van kunt genieten. Uit het hoge aantal inzendingen bleek dat velen meer bewust zijn geworden van mooie natuur in eigen tuin en buurt.

Vakjury
Uit de ruim 1000 beelden is door een fotojury een voorselectie gemaakt van 40 foto’s. Het was daarna aan de vakjury om onafhankelijk van elkaar de mooiste 12 foto’s uit te zoeken. De vakjury bestond uit Hay Lintjens, hoofd tuinen van Kasteeltuinen Arcen, L1-journalist Robert Janssen [van onder andere het programma Natuur en Zo] en Henk Heijligers, eindredacteur van het magazine Limburgs Landschap. De foto van Rob van Soest van een koolmeesouder die uit een nestkast vliegt kwam als winnaar uit de bus. Peter van der Mast, met een witblauwe tulp en een blauwwitte lucht werd tweede en Ruud Keijmis met een bloesemfoto in tegenlicht werd derde. Onder de winnaars worden mooie prijzen verdeeld en de 40 genomineerden ontvangen allemaal een dagkaart van Kasteeltuinen Arcen.

Op www.limburgs-landschap.nl kunt u ook de 28 overige genomineerden nog eens rustig bekijken. Laat de foto’s u vooral inspireren om zelf naar buiten te gaan, om te fotograferen,  of gewoon om heerlijk te genieten. Op de website leest u ook wie de beste video heeft ingestuurd.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin