Samenwerking ECI cultuurfabriek, Oranjerie, Limburgfestival en AzijnfabriekToeristisch en recreatief nieuws Limburg

,
 


gevoelstemperatuur:
luchtdruk:
vochtigheid: %
windsnelheid:
UV-Index:
zonsopgang:
zonsondergang:
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
11-07-2022
Deel dit op:

Samenwerking ECI cultuurfabriek, Oranjerie, Limburgfestival en Azijnfabriek

ROERMOND – ECI is veel samenwerkingen aan het realiseren; de stad cultureler interessanter maken door krachten te bundelen. Zo gaat ECI met de programmalijn Roerig terug naar de roots van Roermond en presenteren ze in de Azijnfabriek dé gitaaracts van dit moment! Een andere samenwerking waar ze trots op zijn is die met Theaterhotel de Oranjerie. Vaste prik is Frans Pollux bij de Oranjerie, maar nu maakt hij een uitstapje naar ECI.  ECI en daarvoor CK Theater en Limburg Festival hebben altijd intensief samengewerkt. Ze hebben dezelfde bloedgroep. Maar de banden worden ieder jaar weer versterkt.

De Oranjerie & ECI
Vanwege een mega verbouwing is Theater De Oranjerie in het centrum van Roermond tot september 2023 dicht. Om de theaterfans niet met lege handen achter de laten, programmeert De Oranjerie een aantal voorstellingen in de ECI. Dit jaar Pollux duit Springsteen op 24 november en Nienke Plas op 14 oktober. Volgend jaar komen Sterrin’s dierenencyclopodie en Wim Kieft & Eddy van der Ley  aan de beurt.

De vernieuwde Oranjerie wordt een technisch theaterhoogstandje met een toneelvloer die omhoog, omlaag, vergroot en verkleind kan worden, nieuw licht én perfecte akoestiek. Daarmee wordt Roermond ook voor muziekgezelschappen en orkesten weer interessant.

Oranjerie-directeur Rob Polman kan niet wachten tot de deuren van ‘zijn’ theater weer open gaan: “Je merkt aan alles dat het culturele leven in Roermond alleen maar aantrekkelijker wordt. En dit is pas het begin van een mooie samenwerking. ECI en Oranjerie gaan elkaar ook opzoeken om afstemming te vinden in hun programmering, zodat wij elkaar aanvullen. Of om te bekijken op welk podium een artiest het best tot zijn recht komt. Nieuw talent kan zo klein beginnen in Roermond en doorgroeien naar een groter podium en een groter publiek.

Limburgfestival en ECI 
Net voor de 10de verjaardag van ECI cultuurfabriek viert het Limburg Festival van 24 t/m 28 augustus zijn 40ste editie. De tiener en het langstlopende theaterfestival van Limburg hebben elkaar goed gevonden. Elk jaar en ook tijdens het aankomende jubileum verrijkt, verrast en verwondert het Limburg Festival het publiek met voorstellingen in de ECI, zoals het Nieuw Stedelijk op 26 augustus en Afslag Eindhoven op 29 oktober dit jaar. En volgend jaar Rudolfi productie met Zus van mijn Zus.


Ook in het nieuws