Schoonwandelen in Epen | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
20-09-2019, 09:52
 

Meest zonnig
10°C
gevoelstemperatuur: 9°C
luchtdruk: 1030 mb
vochtigheid: 71%
windsnelheid: 1 bft O
UV-Index: 1
zonsopgang: 07:20
zonsondergang: 19:41
Meer verwachtingen...
 
20-06-2019
Deel dit op:

Schoonwandelen in Epen

EPEN – Om zwerfafval in het buitengebied tegen te gaan, hebben de ondernemersvereniging Epen, de gemeente Gulpen-Wittem, Reinigingsdiensten Rd4 en Visit Zuid-Limburg de handen ineen geslagen. Op bestaande wandelroutes in Epen zijn sinds kort diverse afvalplekken ingericht en voor wie graag wil ‘schoonwandelen’ zijn er speciale afvalzakjes verkrijgbaar. Op 19 juni vond de officiële aftrap plaats. 

In het met vijf sterren bekroonde Heuvelland liggen nostalgische dorpjes en authentieke stadjes verscholen tussen groene weides en kleurrijke hoogstamboomgaarden. De Geul en de Gulp, die eeuwen geleden het landschap vormden, kabbelen er rustig voort. Je kunt dit gebied wandelend of fietsend verkennen. Het uitgebreide netwerk van fiets- en wandelroutes biedt hiertoe volop mogelijkheden. Waar mensen recreëren komt echter ook afval vrij. Om het landschap mooi te houden en zwerfafval in het buitengebied tegen te gaan wordt een beroep gedaan op de recreant. De Visit Zuid-Limburg winkels en lokale ondernemers in Epen geven gratis afvalzakjes uit aan wandelaars die het wandelen willen combineren met het oprapen van zwerfafval; het schoonwandelen. Met het schoonwandelen en het plaatsen van afvalbakken hopen de samenwerkende partijen op een mooie, afvalvrije omgeving.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin