SCHUNCK* presenteert divers seizoensprogramma 2016/2017 - Toeristisch en recreatief nieuws LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

Weergegevensbron: Maastricht weer vandaag
08-09-2016
Deel dit op:

SCHUNCK* presenteert divers seizoensprogramma 2016/2017

HEERLEN – SCHUNCK* heeft haar nieuwe seizoensprogramma 2016/2017 gepresenteerd. Het wordt een seizoen met een grote variatie aan exposities, lezingen, educatieve activiteiten en uitvoeringen op het gebied van beeldende kunst, literatuur, architectuur en muziek en dans. SCHUNCK* wil je aan het denken zetten. “Met SCHUNCK* verrijk je je leven. Met SCHUNCK* kleur je je dag”.

SCHUNCK* zoekt altijd de volgende stap. Daarom betrekt SCHUNCK* haar bezoekers actief bij de exposities over modernisme, ergoed en stadscultuur. “We leven in een tijd van radicalen en extremen. Iedereen lijkt tegen. Maar waar zijn we voor? Is er nog een midden? Kunstenaars geven vorm aan wat onderhuids speelt. Zij kiezen vaak een extreem perspectief ten opzichte van de wereld. Juist daarom zetten zij samen met SCHUNCK* zaken op scherp en op de agenda.”, aldus Lene ter Haar, hoofd presentaties, over de programmering presentaties van SCHUNCK*

Het SCHUNCK* seizoensprogramma gaat verder dan tentoonstellingen. Ook de SCHUNCK* Bibliotheken en SCHUNCK* Muziek en Dans stellen een educatief programma samen van onder meer lessen, trainingen, uitvoeringen, workshops en lezingen. Met de nieuw ingerichte bibliotheek in het Glaspaleis en een grote uitbreiding van digitale producten en programma’s biedt SCHUNCK* vanaf nu ook een breed aanbod voor mensen die zich willen verdiepen of die simpelweg (samen) willen genieten. “We willen kleur brengen aan de levens van de Heerlenaar en kleur geven aan talent! Daar maken we ons hard voor.”, stelt Kor Bonnema, algemeen directeur SCHUNCK*.

Enkele hoogtepunten uit het programma 2016-2017 zijn de tentoonstelling rondom de Parkstad Limburg Prijs in samenwerking met Stichting Promotie Limburgse Kunsten (SPLK) (dec 2016-mrt 2017), de tentoonstelling ‘Paint It Soft’ in het voorjaar/zomer van 2017, en de huidige tentoonstelling Spielerei. Bijzonder zijn ook de diverse samenwerkingen op Eureigonaal vlak met o.a. EAP, Schrittmacher en Dutch Mountain Film Festival.

Het seizoensprogramma van SCHUNCK* is in te bekijken via www.schunck.nl/seizoensprogramma en verkrijgbaar bij alle vestigingen van SCHUNCK*. Ook stelt SCHUNCK* Muziek en Dans haar deuren open op de open dagen van SCHUNCK* Muziek en Dans op 17 en 25 september.


Ook in het nieuws