Sjtóm Toeval zingt Marotteschlager 2019 | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
02-12-2019, 05:29
 

Meest bewolkt
-2°C
gevoelstemperatuur: -6°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 92%
windsnelheid: 1 bft ZZW
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:19
zonsondergang: 16:34
Meer verwachtingen...
 
27-08-2018
Deel dit op:

Sjtóm Toeval zingt Marotteschlager 2019

SITTARD – Traditioneel organiseert stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd op de zaterdag van het Sint Rosa weekend het Zittesj Vastelaovesleidjeskonkoer (ZVK). Daarmee is de in 1881 opgerichte vereniging jaarlijks de eerste die een nieuwe schlager kiest.

In een sfeervolle en tot de nok gevulde spiegeltent nabij de historische stadswal en de gracht op de schootsvelden, was het één groot feest. Carnaval minnend Sittard hoorde in plaats van de gebruikelijke elf kanshebbers een extra liedje. Een resultaat van een spamfilter, die één inzending blokkeerde. Omdat het lied tijdig en correct was ingeleverd, besloot De Marotte dit jaar dus een dozijn liedjes te presenteren. En met succes. Het publiek en vak- en prominentenjury, bestaande uit  Rie Dols, Ben Erkens, John Hoenen, Joska Muijtjens (namens de Philharmonie), Mat Scheepers (namens harmonie Sint Joseph), Astrid Verblakt en burgemeester Sjraar Cox, waren zeer te spreken over de kwaliteit, muziek, teksten, presentatie en originaliteit.

1-2-3 Vastelaovend
Nadat alle nummers gezongen waren, brachten de aanwezigen hun stem uit. De winnaar van het ZVK 2019 is duo Sjtóm Toeval (zie foto) met ‘1-2-3 Vastelaovend’, een compositie van Thei Wessels, die al menig maal de eerste prijs in de wacht wist te slepen. Voor Thierry Dirkx en Maxime Tummers betekent de derde deelname aan het ZVK voor de eerste keer de hoofdprijs. Blij en zeer emotioneel brachten ze de Marotteschlager 2019 nogmaals ten gehore. En terwijl ze van Marianne Hunnekens-de Kok de Thei Hunnekens wisseltrofee in ontvangst mochten nemen, viel een daverend applaus en gejuich hen ten deel.

De tweede plaats is voor ‘’t Is eine jóng van ós!’, een compositie van Chrissy en Guus Steinen en Jan van Daal, gezongen door Koeraasj. Op de derde plek eindigde ‘’t Aller aller aller’ van Theo Weijman en Mark Willems, gezongen door Liza en Max Schiffler. ‘Zolang mien vuit mich kènne drage’ bezet de vierde plaats. Deze compositie met tekst van Sjohn Smeets en muziek van Gian Prince, werd uitgevoerd door Andrea Poddighe en Jos Meessen. Op vijf eindigde Gein Haor Baeter, de winnaar van vorig jaar met ‘Mit de meziek mit’. Phil Schaeken componeerde het zesde nummer ‘Mit de vastelaovend’, Fieny zingt het. Deze nummers, komen samen met een kinder- en tienerliedje, op de nieuwe Marotte-cd, die op elf november het levenslicht ziet.

Foto: Jean Stoffels, Sittard


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin