Spectaculair broedgeval van lepelaar in Limburg | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
19-02-2020, 17:06
 

Meest bewolkt
7°C
gevoelstemperatuur: 3°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 61%
windsnelheid: 2 bft WZW
UV-Index: 0
zonsopgang: 07:43
zonsondergang: 17:59
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
07-07-2015
Deel dit op:

Spectaculair broedgeval van lepelaar in Limburg

ARCEN – Tot grote verrassing van Stichting het Limburgs Landschap heeft er op Landgoed Arcen dit jaar een lepelaar succesvol gebroed. De laatste jaren zijn er steeds meer waarnemingen van bijzondere vogelsoorten in Limburg. Het Limburgs Landschap denkt dat dit te danken is aan de natuurherstelprojecten die onder andere in de Maasduinen zijn uitgevoerd.

Er zijn steeds meer vennen hersteld en oude rivierlopen. Ook zijn er op diverse plekken moerassen (opnieuw) aangelegd. Juist deze plekken trekken vele steltlopers aan maar ook grotere vogelsoorten als ooievaars, zilverreigers en sinds een paar jaar ook lepelaars. Dat is een vogelsoort die al lang uit Limburg verdwenen was en zelfs  bijna ooit uit West Europa verdwenen was.

Een broedgeval was dus nog niet verwacht. Dat is dus nu het geval. Het is wachten op het uitvliegen van de jongen en dan is Het Limburgs Landschap een nieuwe broedvogelsoort rijker. De investeringen in natuurherstel zijn, zo blijkt, niet alleen landschappelijk aantrekkelijk, maar ook waardevol voor de soortenrijkdom.

 

Met deze jonge lepelaars op Landgoed Arcen is Limburg weer een fraaie broedvogelsoort rijker. Foto Stichting het Limburgs Landschap, Gerard Evenhuis.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin