Spectaculaire werkzaamheden Maankwartier Heerlen | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
29-05-2020, 19:56
 

Zonnig
22°C
gevoelstemperatuur: 21°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 26%
windsnelheid: 2 bft ONO
UV-Index: 1
zonsopgang: 05:31
zonsondergang: 21:39
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
02-10-2013
Deel dit op:

Spectaculaire werkzaamheden Maankwartier Heerlen

HEERLEN – Vanaf vrijdagochtend 11 oktober voert Maankwartier in Heerlen grootse werkzaamheden uit. Er worden 145 betonnen liggers over het spoor gehesen die samen de plaat vormen. Dat inhijsen is spectaculair: het leggen komt heel nauw en het zijn behoorlijke liggers. De langste zijn wel 23 meter lang en ongeveer een meter dik. Voor iedereen die deze werkzaamheden graag ter plekke wil volgen, staat er vanaf 11 oktober aan de Stationstraat (schuin tegenover het politiebureau) een uitkijkplateau.

Het uitkijkplateau is een week lang (tot en met donderdag 17 oktober) iedere dag bereikbaar van 10.00 – 18.00 uur. Vanaf het plateau is goed zicht op de werkzaamheden. Er zijn zes dagen gepland om de prefabliggers te plaatsen. De aannemer start op vrijdag aan de zuidzijde, gaat daarna verder aan de noordzijde en vervolgens zijn de liggers over de perrons aan de beurt. Voor het plaatsen van de liggers worden mobiele kranen opgesteld aan de noordzijde (bij de busbaan aan de Spoorsingel) en aan de zuidzijde (Stationsplein). Kijk voor de exacte planning van de werkzaamheden op www.maankwartier.nl

De plaat
De plaat is de overkluizing over de bestaande sporen van station Heerlen. Als al die liggers naast elkaar liggen, komt er een 20 centimeter dikke betonlaag overheen die de liggers met elkaar verbindt. Op de plaat worden winkeltjes, kantoren en het nieuwe NS-station gebouwd.

Webcam
Mensen die de werkzaamheden willen volgen, maar geen kans zien om te komen kijken, kunnen het werk live volgen via de webcam van Maankwartier (www.maankwartier.nl/webcam/).


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin