Staatsbosbeheer begint met vervanging oude knuppelbruggen in de Groote Peel - Toeristisch en recreatief nieuws LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

Maastricht-Aachen Airport
30-03-2023, 17:35
 

Meest zonnig
15°C
gevoelstemperatuur: 9°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 67%
windsnelheid: 4 bft SW
UV-Index: 1
zonsopgang: 07:18
zonsondergang: 20:06
Meer verwachtingen...
 
25-08-2016
Deel dit op:

Staatsbosbeheer begint met vervanging oude knuppelbruggen in de Groote Peel

OSPEL – In de jaren 60 heeft Staatsbosbeheer drie knuppelbruggen aangelegd in Natuurgebied de Groote Peel. De houten wandelbruggen zorgen er al tientallen jaren voor dat het moeras voor wandelaars toegankelijk is zonder natte voeten te krijgen. Gebouwd naar ‘oud Romeins’ model zijn ze een icoon in het landschap. Na 50 jaar weer en wind en intensief gebruik zijn de bruggen nu in zo’n slechte staat dat oplappen –zoals eerder is gebeurd- niet meer mogelijk is.

De drie bruggen zijn 75, 175 en 230 meter lang. De langste wordt komende week, dankzij een bijdrage vanuit het Nationaal Park De Groote Peel, al voor de helft vervangen. Staatsbosbeheer zoekt via het Buitenfonds (buitenfonds.nl/adopteereendeelknuppelbrug) financiële steun voor het resterende deel en de twee andere bruggen. Leerlingen van Basisschool De Schrank hebben al voor een mooie start gezorgd door met een sponsorloop 2.000 euro in te zamelen.

Donateurs (particulier of bedrijf of organisatie) van minimaal 500 euro krijgen een gratis excursie voor 20 personen met de boswachter van Staatsbosbeheer. Bij een bedrag van 2.000 euro wordt de naam van de gulle gever in de knuppelbrug gegraveerd. Degene die de complete vervangingskosten (20.000 euro) wil sponsoren, wacht eeuwige roem: de nieuwe knuppelbrug zal zijn of haar naam gaan dragen door middel van een officiële naamplaat van Staatsbosbeheer.

De werkzaamheden starten maandag 29 augustus en worden uitgevoerd door firma Roodbeen uit Well. Tijdens de vervanging, die naar verwachting acht werkdagen duurt, kunnen wandelaars geen gebruik maken van de knuppelbrug. Met pijlen is een omleidingsroute aangegeven.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin