Stadskantoor Heerlen in Schinkel en Maankwartier | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
29-05-2020, 19:57
 

Zonnig
22°C
gevoelstemperatuur: 21°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 26%
windsnelheid: 2 bft ONO
UV-Index: 1
zonsopgang: 05:31
zonsondergang: 21:39
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
10-04-2013
Deel dit op:

Stadskantoor Heerlen in Schinkel en Maankwartier

HEERLEN – De gemeenteraad van Heerlen heeft besloten om in het Schinkelkwadrant 7.000 m2 meter stadskantoor onder te brengen.

De resterende 4.000 m2 wil het college huisvesten in het Maankwartier. Over deze laatste meters gaat het college met Weller onderhandelen. Mocht blijken dat de onderhandelingen niet tot het gewenste resultaat leiden, dan wordt dit meteen aan de raad voorgelegd.

De gemeenteraad heeft vorig jaar maart aangegeven dat de verhuizing van het ambtelijk apparaat budgettair neutraal moet verlopen. Dat blijkt nu onmogelijk als de benodigde 11.000 m2 in z’n geheel in het Schinkelkwadrant worden ondergebracht. Daarom heeft het college besloten 4.000 m2 naar het Maankwartier over te hevelen.

De meerderheid van de raadsleden ziet dit als een goede oplossing. De gemeente heeft al meer dan een jaar geleden vastgelegd dat ze garant staat voor 4.000 m2 kantoorruimte in het Maankwartier. Een geïnteresseerde partij daarvoor heeft onlangs afgehaakt en in deze crisistijd is het lastig om een nieuwe gegadigde te vinden. Door het in te zetten voor het stadskantoor blijft het in ieder geval niet leeg staan.

Een aantal fracties in de raad is zeer kritisch over dit besluit. De keuze voor alleen het Maankwartier ondermijnt de concurrentiepositie van de gemeente. Dat kan volgens de tegenstanders alleen maar leiden tot een hogere vierkante meter prijs.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin