Start restauratie Heerlens Romeins Badhuis | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
07-06-2020, 07:55
 

Bewolkt
11°C
gevoelstemperatuur: 7°C
luchtdruk: 1000 mb
vochtigheid: 76%
windsnelheid: 3 bft ZW
UV-Index: 1
zonsopgang: 05:25
zonsondergang: 21:48
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
06-10-2016
Deel dit op:

Start restauratie Heerlens Romeins Badhuis

HEERLEN – Woensdag 12 oktober starten de restauratiewerkzaamheden in het Heerlens Romeins Badhuis, de Thermen van Heerlen. Het is voor het eerst in Nederland dat er op deze schaal een Romeins gebouw wordt gerestaureerd en gerepareerd.

De restauratiewerkzaamheden lopen gelijk met het tweejarig archeologisch onderzoek naar het badhuis dat in januari van dit jaar startte. De eerste resultaten moeten uitwijzen of het verhaal van het badhuis moet worden herschreven. In de nieuwe expositie ‘Bouwen om te Baden’ presenteert een aantal specialisten uit het onderzoeksteam binnenkort de eerste, voorlopige resultaten. Deze expo is vanaf 14 oktober in het Thermenmuseum te bezoeken.

Het restauratieproces, uitgevoerd door het Limburgse Restaura en onder leiding van conservator Karen Jeneson van Thermenmuseum Heerlen, heeft als doel om verder verval van het badhuis te voorkomen en alle schadeplekken te repareren. 76 jaar na de ontdekking en opgraving van de Heerlense thermen worden scheuren in muren zichtbaar en is er sprake van verkruimeld mortel en afbrokkelend pleisterwerk. Door de restauratie en consolidatie wordt het Romeins Badhuis behouden voor de toekomst. Daarnaast was het uitvoeren van nieuw archeologisch onderzoek naar de vondsten die in en rond het badhuis zijn gedaan nodig omdat in de jaren ’40 slechts een klein deel daarvan is onderzocht. Ook de conclusies rond het gebouw zelf worden met behulp van de uitkomsten van het onderzoek naar de vondsten tegen het licht gehouden.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin