Start uitbreiding poppodium NIEUWE NOR - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
18-09-2020, 20:27
 

Helder
21°C
gevoelstemperatuur: 19°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 45%
windsnelheid: 2 bft O
UV-Index: 0
zonsopgang: 07:18
zonsondergang: 19:44
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
19-06-2020
Deel dit op:

Start uitbreiding poppodium NIEUWE NOR

HEERLEN – Op vrijdag 19 juni 2020 start de verbouwing en uitbreiding van de NIEUWE NOR. In de nieuwe grote zaal is straks plaats voor 650 bezoekers, een verdrievoudiging van de huidige capaciteit. 

De NIEUWE NOR opende in december 2006 haar deuren als eerste professionele poppodium van Limburg. Door het grote succes van de afgelopen jaren is de huidige zaal te klein geworden. Met de  geplande uitbreiding en verbouwing verdrievoudigt de capaciteit en verbetert de logistiek. De uitbreiding biedt bovendien kansen het programma te verbreden en grotere evenementen te organiseren. De oplevering staat gepland voor het najaar van 2021.

Op dit moment ervaart de NIEUWE NOR de gevolgen van de coronacrisis. Er kunnen voorlopig nog geen publieksactiviteiten worden georganiseerd. In de tussentijd biedt de NIEUWE NOR haar trouwe publiek een alternatief programma, deels online en zo mogelijk binnenkort op andere locaties. De organisatie verwacht door een aantal ingrepen, samen met haar partners, een gezonde financiële basis voor de toekomst te hebben veiliggesteld.

De gemeente Heerlen, Provincie Limburg en IBA Parkstad financieren de uitbreiding van poppodium NIEUWE NOR. Pinkpop-directeur Jan Smeets zal samen met Johan de Niet, directeur-bestuurder van de NIEUWE NOR, op vrijdag 19 juni het startschot voor de verbouwing geven.

Tijdens de bouwperiode geeft de NIEUWE NOR regelmatig updates en (digitale) rondleidingen zodat  het publiek, vrijwilligers en andere geïnteresseerden zich gaandeweg alvast een beeld kunnen vormen van de toekomstige NIEUWE NOR.

Foto: Artist Impression voorzijde Nieuwe Nor na verbouwing


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin