Stichting het Limburgs Landschap en Solvay samen voor de natuur– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
29-11-2022, 15:50
 

Meest bewolkt
8°C
gevoelstemperatuur: 8°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 93%
windsnelheid: 0 bft WSW
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:15
zonsondergang: 16:36
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
  • Door de Gulp te verbreden en aanpassingen te doen in de kern van Slenaken, is het dorp in de toekomst beter beschermd tegen wateroverlast.
22-10-2021
Deel dit op:

Stichting het Limburgs Landschap en Solvay samen voor de natuur

HERTEN – Op donderdag 14 oktober hebben de medewerkers van Solvay Chemie BV Linne-Herten de handen uit de mouwen gestoken in een natuurgebied van Het Limburgs Landschap in Herten. Beide organisaties zijn blij met de samenwerking tussen het bedrijfsleven en natuurbescherming.

Snoeien
Het natuurterrein naast de locatie van Solvay in Herten dreigde overwoekerd te worden door bomen, zoals berken. Om de natuurwaarden hier in stand te houden, wil Het Limburgs Landschap het gebied graag open houden. De medewerkers van Solvay hebben daarbij geholpen door de handen uit de mouwen te steken en opslag (scheuten vanuit de wortels) te snoeien. Bart van de Ven, boswachter van Het Limburgs Landschap, is blij met het de betrokkenheid van een bedrijf zoals Solvay. “Het is toch mooi om te zien dat we ons samen kunnen inzetten voor de toekomst van onze natuur!”

Solvay Citizen Day
Solvay organiseert ieder jaar een Solvay Citizen Day, onderdeel van het Solvay One Planet programma, waarop de gehele organisatie wereldwijd iets terugdoet voor de gemeenschap. Het thema dit jaar is biodiversiteit. Via een vrijwilliger van Het Limburgs Landschap, die werkzaam is bij Solvay, zijn de twee organisaties met elkaar in contact gekomen. “Dit evenement is een unieke mogelijkheid om met elkaar te werken aan de versterking van biodiversiteit. Dit is iets dat we verplicht zijn aan onze planeet en aan onze kinderen.“ Aan het einde van de activiteit is op het terrein van Solvay een insectenhotel onthult. In het voorjaar zal een bloemenmengsel worden ingezaaid om insecten aan te trekken.

Foto: Solvay Chemie BV Linne-Herten


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin