Studenten en leerlingen CITAVERDE College Roermond MBO & VMBO ‘proeven’ aan duurzame en gezonde voeding - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
19-09-2020, 16:25
 

Zonnig
27°C
gevoelstemperatuur: 28°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 36%
windsnelheid: 0 bft N
UV-Index: 2
zonsopgang: 07:19
zonsondergang: 19:41
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
23-10-2019
Deel dit op:

Studenten en leerlingen CITAVERDE College Roermond MBO & VMBO ‘proeven’ aan duurzame en gezonde voeding

ROERMOND – Ruim 100 studenten van het CITAVERDE College in Roermond organiseren op 6 februari en 7 februari 2020 van 17.30-20.30 uur tijdens de OPEN DAGEN een duurzaam en gezond foodfestival in opdracht van Jong Leren Eten Limburg.

Aan de hand van de IVN methodiek ‘Jongeren Adviesbureau’ gaan zij de komende maanden samenwerken, onderzoeken, op excursie en experimenteren om een duurzaam en gezond festival neer te zetten op het gebied van voeding & presentatie.

Kick-off op 24 oktober
De eerste kick-off bijeenkomst vindt plaats op donderdagochtend 24 oktober a.s. om 09.15 op het CITAVERDE College in Roermond. Al vroeg in de ochtend begint de helft van de studenten met een quiz over gezonde voeding. Alle studenten ontvangen een opdrachtbrief en werken ruim drie maanden aan het project. Naast inhoudelijke lessen op school gaan de studenten ook op bedrijfsbezoek, volgen ze workshops en organiseren ze een ‘tasting’ voor experts op het gebied van gezondheid, voeding en duurzaamheid.

De andere helft VMBO leerlingen & MBO RETAIL studenten worden verantwoordelijk voor de aankleding van het festival, uiteraard duurzaam en passend bij het thema gezonde voeding. Bedrijven op het gebied van duurzame voeding en aankleding worden de komende maanden benaderd en gaan samenwerken met de VMBO leerlingen en MBO studenten.

CITAVERDE College
Het CITAVERDE College heeft als gecertificeerde ECO-school duurzame en gezonde voeding en het gebruik van duurzame materialen hoog in het vaandel staan. In augustus 2019 heeft de school wederom het vignet GEZONDE SCHOOL op het gebied van Voeding gekregen.

Over IVN Jongeren Adviesbureau
IVN Natuureducatie gelooft dat jongeren creatieve antwoorden hebben op maatschappelijke uitdagingen: een stem die gehoord moet worden! Het IVN Jongeren Adviesbureau betrekt jongeren tussen de 12 en 25 jaar, vanuit hun opleiding, bij maatschappelijke vraagstukken op het gebied van natuur en duurzaamheid. Dit zijn echte, actuele vragen of opdrachten die vragen om advies of actie!


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin