Succesvolle opening Musea van de toekomst - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
23-09-2020, 16:23
 

Meest bewolkt
24°C
gevoelstemperatuur: 23°C
luchtdruk: 1000 mb
vochtigheid: 40%
windsnelheid: 3 bft ZW
UV-Index: 2
zonsopgang: 07:25
zonsondergang: 19:32
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
26-10-2015
Deel dit op:

Succesvolle opening Musea van de toekomst

KERKRADE – Op zondag 25 oktober jl. openden de drie museale instellingen op het Museumplein Limburg officieel de deuren voor het grote publiek. Met deze opening heeft Limburg er drie publiektrekkers bij: Columbus earth theater, Cube design museum en Continium discovery center. 200.000 bezoekers per jaar worden verwacht voor respectievelijk het eerste omgekeerde planetarium ter wereld, het eerste designmuseum van Nederland en het tot meest kidsproof bekroonde wetenschapsmuseum voor kinderen.

Tijdens de publieksopening van Columbus zagen de bezoekers ‘Earth, our planet, our home’. Zij konden voor de eerste keer beleven wat tot nu toe slechts 500 astronauten hebben gezien: de blik vanuit de ruimte op aarde. Het doel van Columbus is de bewustwording vergroten van de kwetsbaarheid van de aarde. Directeur Hans Gubbels verwees naar de woorden van inspiratiebron Wubbo Ockels, die vanaf zijn sterfbed zei: “hou van de aarde zoals je van je partner houdt.” Kortom, we moeten zuinig omgaan met onze planeet.

Over Museumplein Limburg
Het museumplein vormt een drie-eenheid van elkaar aanvullende publieksinstellingen: Continium, Cube en Columbus. Zij brengen techniek, wetenschap, design en de aarde bij elkaar en belichten zo verschillende aspecten van de relatie van de mens met de wereld waarin hij leeft. De bezoeker wordt geprikkeld na te denken over vragen als: Wat heb ik meegenomen uit het verleden, wat doe ik daarmee in het heden en welke mogelijke werelden zou ik kunnen bouwen in de toekomst?

Gubbels: “Onze musea zijn niet alleen plekken om te komen kijken. Het gaat ons vooral om het prikkelen van onze bezoekers en stimuleren tot debat en participatie.”


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin