Talentontwikkelingstraject PopSport officieel van start - Toeristisch en recreatief nieuws LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

Maastricht-Aachen Airport
30-03-2023, 15:49
 

Bewolkt
11°C
gevoelstemperatuur: 6°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 87%
windsnelheid: 2 bft W
UV-Index: 1
zonsopgang: 07:18
zonsondergang: 20:06
Meer verwachtingen...
 
11-01-2016
Deel dit op:

Talentontwikkelingstraject PopSport officieel van start

Op zondag 10 januari jl. vond de officiële aftrap van PopSport 2016 plaats in het Conservatorium van Maastricht. Tijdens deze startbijeenkomst maakten de tien deelnemende acts kennis met elkaar en de traject coaches welke hen gedurende het project zullen begeleiden. Ook waren er een tweetal workshops waarin de deelnemende acts meer informatie kregen over (online) promotie en gehoorbescherming. De komende maanden worden de deelnemende acts gecoacht door professionals uit het Limburgse popveld om zo stappen te maken in de ontwikkeling van hun act.

A Minor Problem (Heerlen), Curious Kid (Maastricht), Daemonos (Grevenbricht), DJ Diego (Ospel), Elle Hollis (Brunssum), Mick Mazoo (Geleen), Newborn Lunatics (Maastricht), Second Volume (Hoensbroek), Stagefright (Geleen) en Wasted Fears (Geleen) zullen tijdens de aankomende maanden deelnemen aan het traject en gezamenlijk meer dan zestig workshops volgen. Daarnaast gaan ze voor het eerst een demo opnemen in een professionele studio en vond in een eerder stadium al een professionele fotoshoot plaats met popfotografe Vera Dauwerse. De deelnemende acts werden gescout door programmeurs van de Limburgse poppodia bij o.a. regionale popwedstrijden en de provinciale wedstrijd Kunstbende.

Showcases en eindpresentatie
Naast de diverse workshops die de acts gedurende de komende maanden zullen ontvangen, vinden er ook een tweetal showcases plaats. Op vrijdag 11 maart wordt een showcase georganiseerd in Poppodium Volt te Sittard en op zaterdag 12 maart in Muziekcentrum de Bosuil in Weert. Op zaterdag 28 mei presenteren de deelnemende acts zichzelf tijdens de eindpresentatie in poppodium Nieuwe Nor te Heerlen. Hier zullen ze alle opgedane kennis nog één keer live aan het publiek en de coaches laten zien. Na afloop wordt door de traject coaches Eefje van Meer (voormalig gitariste MADI), Tirsa Creusen (Buro Pinkpop) en Sean Verstraelen (De Muzikantine) bekend gemaakt welke act doorgaat naar het landelijke traject van PopSport. Tijdens dit landelijke traject ontmoet de Limburgse winnaar de deelnemende acts uit andere provincies, krijgt de winnaar nog meer coaching en gaan ze een dag naar Kytopia in Utrecht.

Over PopSport
PopSport is ontwikkeld door Stichting Popmuziek Limburg en werd in 2004 voor het eerst georganiseerd in Limburg. Inmiddels is PopSport uitgegroeid tot een landelijk initiatief welke in alle provincies georganiseerd wordt. Tijdens PopSport krijgen jonge talentvolle muzikanten en popacts een kijkje in de keuken van de popsector, teneinde ze sneller wegwijs te maken en te investeren in hun ontwikkeling. Gedurende enkele maanden kunnen de deelnemende acts diverse muzikale en zakelijke workshops volgen van professionals uit de popsector, waaronder programmeurs van poppodia en festivals, boekers, A&R managers en ervaren muzikanten. De deelnemende acts bepalen zelf welke workshops ze willen afnemen en met welke docenten ze het liefst willen werken. Hiermee wil de organisatie de deelnemende acts leren om zelf keuzes te maken en ze bewust maken van hun eigen kracht en de kansen die er liggen in de popsector.

Foto: Vera Dauwerse                                             


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin