Tentoonstelling 'Mijnwerkers & de Vroedvrouwenschool' geopend | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
19-11-2019, 04:15
 

Bewolkt
4°C
gevoelstemperatuur: 1°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 93%
windsnelheid: 1 bft WZW
UV-Index: 0
zonsopgang: 07:59
zonsondergang: 16:45
Meer verwachtingen...
 
08-01-2019
Deel dit op:

Tentoonstelling ‘Mijnwerkers & de Vroedvrouwenschool’ geopend

HEERLEN – Zaterdag 5 januari is de tentoonstelling Mijnwerkers & de Vroedvrouwenschool geopend bij de Royal. Meer dan 90 geïnteresseerden waren aanwezig.

Mensen hebben de afgelopen maanden foto’s en herinneringen over mijnwerkers en de Vroedvrouwenschool in Heerlen opgestuurd. Hieruit zijn de mooiste gekozen. Ze vertellen gezamenlijk het verhaal over de link tussen de kliniek en het mijnverleden. Zowel verdriet als geluk van de kersverse moeders en vaders worden gedeeld met het publiek.

De mensen die de foto’s hebben ingestuurd, komen in de bijschriften zelf aan het woord. De expositie is gemaakt door en voor de ‘gewone mens’ met veel herkenning.

De tentoonstelling blijft tot en met 28 februari hangen in de buitenvitrines van de Royal in Heerlen. In maart wordt de tentoonstelling geopend bij de Academie Verloskunde in Maastricht, samen met het evenement ‘Jong ontmoet oud’ waarbij studenten verloskunde in gesprek gaan met oud-vroedvrouwen. Na de zomer gaat de tentoonstelling reizen door de Mijnstreek en wordt deze getoond in diverse openbare bibliotheken.

Tevens kan de tentoonstelling worden aangevuld. Wilt u uw verhaal of dat van uw vader, moeder, zus, broer, nicht of neef…, met ons delen, neem contact op met het Nederlands Mijnmuseum of het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg.

Foto: Nederlands Mijnmuseum / Jasper Kroese


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin