Terugblik op popfestival in Meerlo zaterdag in NTR/VPRO-serie Ondersteboven - Toeristisch en recreatief nieuws LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

Maastricht-Aachen Airport
30-03-2023, 17:26
 

Meest zonnig
15°C
gevoelstemperatuur: 9°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 67%
windsnelheid: 4 bft SW
UV-Index: 1
zonsopgang: 07:18
zonsondergang: 20:06
Meer verwachtingen...
 
04-04-2016
Deel dit op:

Terugblik op popfestival in Meerlo zaterdag in NTR/VPRO-serie Ondersteboven

HILVERSUM / MEERLO – In de vierde aflevering van de achtdelige NTR/VPRO-serie Ondersteboven, over de roerige jaren 60, gaan we naar Den Haag, Maastricht, Meerlo en Varsseveld. Kees van Kooten is de beschouwer. Hij leidt ook deze aflevering in vanuit zijn werkkamer en praat de onderwerpen aan elkaar. 

Zaterdag 9 april 2016, 20.30 uur, NPO 2

Het begint allemaal nogal tuttig begin jaren zestig. De jeugd is allesbehalve wild. Anneke Grönloh zingt Brandend Zand en er is een zoenverbod in Venray. Er wordt in de meeste gevallen braaf gedanst. Maar dan komen de Beatles en gaat het los. De haren worden lang, nozems zorgen voor overlast. Jongeren in de Achterhoek kruipen in verlaten kippenhokken, waar ze plaatjes draaien en over muziek praten. In de steden komen ‘Provadya’s’, jongerencentra zoals Paradiso, en de eerste popfestivals worden georganiseerd, met veel hippies en geestverruimende middelen.

Robert Jan Stips van Marco Vrolijk laten in Den Haag de plekken zien waar de basis werd gelegd voor hun succesvolle band Supersister. Stips (keyboard, zang) bleef altijd in de muziek actief. Drummer Marco Vrolijk koos een heel andere weg.

Felix Meurders keert terug naar de jukebox in Maastricht waar zijn carriére begon en praat met 3FM deejay Frank van der Lende over de revolutionaire muziek van de jaren 60. In Meerlo ontmoet Meurders oud-organisator van het festival Midsummer Pop René Poels. Met Midsummer Pop haalde Poels de jaren 60 muziek naar Limburg.

Muziek luisteren in verlaten kippenhokken; het gebeurde onder meer in Varsseveld. Hans Mellendijk, Bert Scheuter en Han Hofs zijn nog één keer in ‘hun’ kippenhok en blikken terug. Iedereen die wilde mocht langskomen. Daar werden zelfs oproepen toe gedaan in de krant. Vanuit het hele land werd er gehoor aan gegeven.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin