Theater aan het Vrijthof en MECC Maastricht lanceren nieuwe theaterzaal met 1250 stoelen– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
13-06-2021, 22:49
 

Zonnig
20°C
gevoelstemperatuur: 19°C
luchtdruk: 1030 mb
vochtigheid: 52%
windsnelheid: 1 bft O
UV-Index: 0
zonsopgang: 05:23
zonsondergang: 21:52
Meer verwachtingen...
 


Autumn 2- 120 x 600
21-08-2020
Deel dit op:

Theater aan het Vrijthof en MECC Maastricht lanceren nieuwe theaterzaal met 1250 stoelen

Ton Reijnaerts

MAASTRICHT – Vanaf 21 oktober krijgt Maastricht een nieuwe theaterzaal erbij: M-theater. In de Zuidhal van MECC Maastricht wordt een pop-up theater gerealiseerd dat coronaproof is en veilig voor bezoekers en artiesten. Het theater biedt plaats aan 1250 bezoekers. Voor dit unieke project hebben Theater aan het Vrijthof en MECC Maastricht de handen in elkaar geslagen.

Het nieuwe M-theater zal minimaal 25 extra voorstellingen presenteren, naast de voorstellingen in Theater aan het Vrijthof. Het programma van het M-theater bestaat uit voorstellingen van grote, bekende namen uit de werelden van cabaret en comedy, pop, musical en show. Inmiddels hebben Najib Amhali, Patrick Laureij, Jeroen van der Boom, VanVelzen, Het Metropole Orkest, Jon van Eerd, Brigitte Heitzer, Lone van Roosendaal, Tineke Schouten, Dutch Eagles en Pink Project hun deelname bevestigd. De deuren gaan open vanaf 21 oktober tot (vooralsnog) 31 december 2020. De vrije verkoop voor de eerste voorstellingen start op zaterdag 29 augustus om 10.00 uur via de website van Theater aan het Vrijthof.

De initiatiefnemers Theater aan het Vrijhof en MECC hopen op deze manier in de culturele sector tegemoet te komen aan de nood aan speelplekken met voldoende bezoekerscapaciteit waarbij de 1,5 meter afstand- en de coronamaatregelen in acht worden genomen. Het wordt een programma om trots op te zijn en natuurlijk om van te genieten. We zijn blij dat we samen met MECC Maastricht op deze manier iets kunnen betekenen voor de stad, regio en culturele sector, zegt Jean Boelen, directeur van Theater aan het Vrijthof.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin