Tien dagen tuinvlinders tellen! | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
29-11-2019, 07:47
 

Bewolkt
6°C
gevoelstemperatuur: 6°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 87%
windsnelheid: 0 bft W
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:14
zonsondergang: 16:36
Meer verwachtingen...
 
24-07-2018
Deel dit op:

Tien dagen tuinvlinders tellen!

LANDGRAAF – Al tien jaar lang is er in het eerste weekend van augustus de tuinvlindertelling. Duizenden mensen tellen een kwartiertje de vlinders die ze in hun tuin tegenkomen. Dit jaar is de tuinvlindertelling, vanwege die tiende keer, extra feestelijk en extra lang, een TuinvlinderTelTiendaagse. De Vlinderstichting roept iedereen op om mee te tellen in de tuin. Doet u ook (weer) mee?

Veel mensen genieten van vlinders in de tuin. Maar waarom zou je ze tellen? Door vlinders te tellen, kun je meten hoe het met de natuur in je omgeving gaat. En die cijfers zijn belangrijk, want dagvlinders reageren snel op het milieu en de klimaatverandering. De Vlinderstichting verzamelt al jarenlang gegevens over vlinders, zodat ze beter beschermd kunnen worden. Ook gegevens uit de bebouwde kom horen daarbij. Met de tuinvlindertelling probeert De Vlinderstichting, samen met iedereen die van vlinders houdt, zoveel mogelijk gegevens te verzamelen. Iedereen kan zijn of haar waarnemingen van vlinders in de tuin direct doorgeven via de app Vlindermee of de website Vlindermee.nl. Hulp nodig bij het herkennen van vlinders? Download dan de handige vlinderherkenningskaart. Of gebruik de app Vlindermee om vlinders te herkennen.

Meer info…

Fotobron: Kars Veling


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin