Tijdelijk station Heerlen zondag open | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
29-05-2020, 19:59
 

Zonnig
22°C
gevoelstemperatuur: 21°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 26%
windsnelheid: 2 bft ONO
UV-Index: 1
zonsopgang: 05:31
zonsondergang: 21:39
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
21-11-2012
Deel dit op:

Tijdelijk station Heerlen zondag open

HEERLEN – Op zondag 25 november gaat het tijdelijk station aan de Parallelweg in Heerlen open. Tegelijkertijd  gaat het huidig station dicht en wordt de reizigerstunnel afgesloten. Deze verhuizing is nodig om Maankwartier, de nieuwe stationsomgeving van Heerlen, te verwezenlijken.

Naast de Ticket & Service balie van de NS verhuizen ook de stationswinkels en de bewaakte fietsenstalling naar het tijdelijk station. De stadsinformanten verhuizen op een later moment. Op het tijdelijk station zijn uiteraard ook alle gangbare voorzieningen, zoals liften en toiletten, aanwezig.

Het tijdelijke station ligt op een steenworp afstand van het huidige station. Op die manier wordt de bouw van Maankwartier gescheiden van het reizigersverkeer. Dat is handig en veilig voor iedereen. Via de eerder dit jaar aangelegde loopbrug kunnen reizigers zowel de diverse perrons als het busstation bereiken.

Maankwartier wordt meer dan een nieuwe station. Maankwartier verbindt twee stadsdelen en combineert wonen, werken en winkelen. Er komen naast het station tevens winkels, cafés, een hotel, kantoren, terrassen en woningen op verschillende bouwlagen. Meer informatie over Maankwartier: www.maankwartier.nl.  


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin