Toneelgroep Maastricht en Pieter Kuijpers presenteren eerste video call film - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
03-08-2020, 23:28
 

Meest bewolkt
15°C
gevoelstemperatuur: 14°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 71%
windsnelheid: 1 bft NNW
UV-Index: 0
zonsopgang: 06:06
zonsondergang: 21:19
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
30-04-2020
Deel dit op:

Toneelgroep Maastricht en Pieter Kuijpers presenteren eerste video call film

MAASTRICHT – Toneelgroep Maastricht en filmmaker Pieter Kuijpers presenteren komende week de eerste video call film Lockdown via een digitaal platform.

Lockdown is een komische thriller over het leven in quarantaine met Lore Dijkman, Servé Hermans, Romy Roelofsen en Michel Sluysmans. Het scenario is van Luuk van Bemmelen. De muziek is van Elisabeth De Loore. De regie is handen van Pieter Kuijpers. Bekijk de trailer van Lockdown.

Lockdown
In Lockdown worden de artistiek leiders van Toneelgroep Maastricht gevolgd tijdens de Coronacrisis. Daar waar Michel Sluysmans zich grote zorgen maakt over de toekomst van het gezelschap en zijn eigen gezondheid, gaat Servé Hermans op zoek naar kansen voor het voortbestaan van het gezelschap. Hij bedenkt een videocall film die ze samen met hun vrouwen Lore Dijkman en Romy Roelofsen thuis van achter hun computer kunnen opnemen. Maar al snel wordt duidelijk dat er meer speelt tussen de twee koppels. Terwijl de lockdown steeds ingrijpender wordt, neemt ook de druk op Michel toe. Gaat het hem lukken heelhuids door deze periode heen te komen? En wat is er belangrijker: zijn gezelschap, zijn huwelijk of toch zijn eigen gezondheid?

Alternatieve manier van verhalen vertellen
Servé Hermans en Michel Sluysmans, artistiek leiders Toneelgroep Maastricht: “Na de succesvolle samenwerking met Pieter Kuijpers tijdens de toneelthriller Zwart water in 2018 hebben we opnieuw de handen ineengeslagen. Vanwege de huidige omstandigheden zijn we op zoek gegaan naar een alternatieve manier van verhalen vertellen. Scenarioschrijver Luuk van Bemmelen kwam met het idee voor een film, gemaakt met 2 computers en 2 mobiele telefoons, vanuit onze eigen huizen. Een film die het vacuüm waarin we verkeren thematiseert middels een spannend en geestig verhaal waarin feit en fictie ingenieus door elkaar lopen. De release van de film vindt komende week plaats. Hou social media in de gaten.”

Makers
Toneelgroep Maastricht is een van de grote landelijke toneelgezelschappen. Onder leiding van Servé Hermans en Michel Sluysmans heeft het gezelschap de afgelopen vijf jaar succesvolle voorstellingen in Nederland en België gebracht zoals Pinkpop, De advocaat, King Lear en Noem het maar liefde. Pieter Kuijpers is een filmproducent en regisseur van onder meer Van God Los, Riphagen en Smeris. Scenarioschrijver Luuk van Bemmelen is bekend van Penoza, Van God Los (serie) en De regels van Floor.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin