TV-podium voor Limburgse cultuur– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
13-06-2021, 22:55
 

Helder
19°C
gevoelstemperatuur: 18°C
luchtdruk: 1030 mb
vochtigheid: 55%
windsnelheid: 0 bft O
UV-Index: 0
zonsopgang: 05:23
zonsondergang: 21:52
Meer verwachtingen...
 


Autumn 2- 120 x 600
17-12-2020
Deel dit op:

TV-podium voor Limburgse cultuur

MAASTRICHT – Voor de tweede keer tijdens de coronacrisis krijgt de Limburgse cultuur een extra podium op televisie. Er komen acht nieuwe afleveringen van het programma Tot overmaat van ramp, een gezamenlijk project van Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1. De serie begint op Tweede Kerstdag. Daarna is iedere zondag een nieuwe aflevering te zien op L1 TV (onder andere om 18:00 en 21:00 uur).

Tot overmaat van ramp wil de cultuur zichtbaar houden in deze tijden waarin theaters, poppodia, musea en filmhuizen gesloten zijn. Muzikanten uit heel Limburg presenteren zich op een bijzondere wijze aan het publiek. Deelnemers aan de tweede serie zijn onder andere Janine Kitzen, Floortje Hover, Etan Huijs, Elle Hollis, Bart Storcken en Madoux. Popbands (via Pop in Limburg) treden op in de coulissen van Parkstad Limburg Theaters in Heerlen.

Vast onderdeel in het programma zijn de Spiegelgesprekken vanuit de kleedkamer van het theater. Servé Hermans (Toneelgroep Maastricht) praat in de kleedkamer met onder andere Suzan Seegers, Gé Reinders, Marjon Lambriks en Beppie Kraft. Michel Sluysmans (Toneelgroep Maastricht) sluit iedere aflevering af met een kroegverhaal van Simon Carmiggelt.

Tot overmaat van ramp is zowel een tv-programma als een online project. De optredens worden ook verspreid via de online kanalen van Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1. Samen goed voor honderdduizenden volgers (#TOVR).

Uitzendtijden:
Start op zaterdag 26 december, daarna iedere zondag om 14.00 uur, 15.30 uur, 18.00 uur en 21.00 uur.

Herhaling op dinsdag en vrijdag om 21:00 uur.
De uitzending van zondag 3 januari wordt verplaatst naar zaterdag 2 januari.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin