Unieke Bentley op InterClassics Maastricht - Toeristisch en recreatief nieuws LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

Weergegevensbron: Maastricht weer vandaag
14-12-2015
Deel dit op:

Unieke Bentley op InterClassics Maastricht

MAASTRICHT – Het Haagse Louwman Museum stelt aan InterClassics Maastricht dé Bentley 4 ½ Litre Le Mans beschikbaar. Deze sportwagen van het Britse automerk won in 1928 de 24 uur van Le Mans.

Naast dit unieke exemplaar wordt in samenwerking met De Mascotte, de vereniging van Bentley & Rolls-Royce eigenaren, het thema British Royals: Bentley & Rolls-Royce verder uitgebreid in beeld gebracht. InterClassics Maastricht vindt plaats van 14 t/m 17 januari 2016 in MECC Maastricht.

Bentley 4 ½ Litre Le Mans
Vanaf het begin werd er door Bentley met auto’s geracet om publiciteit te krijgen en om de bolides tot het uiterste te beproeven. Winst in de 24 uurs race in Le Mans verhoogde de reputatie van een merk drastisch. In 1928 won de 4½ Litre deze race. Daarnaast boekte de wagen een snelheidsrecord op het circuit van Brooklands. De wagen behaalde hier een topsnelheid van 222,03 km/u. In totaal werden 720 modellen van de 4½ Litre geproduceerd, waarvan 55 met supercharger, vaak ook “Bentley Blower” genoemd. Ronald Kooyman, Managing Director Louwman Museum: “InterClassics Maastricht is een professionele en kwalitatief hoogwaardige beurs die zijn sporen ruim verdiend heeft. Het Louwman Museum stelt de 4 ½ Litre in het kader van het thema British Royals derhalve graag beschikbaar”.

100 jaar BMW
Naast British Royals: Bentley & Rolls-Royce is 100 jaar BMW het hoofdthema. Tijdens de beurs wordt dit thema gepresenteerd aan de hand van een exclusieve collectie van maar liefst 30 klassieke BMW’s.


Ook in het nieuws