Unieke Panini-auto's op Interclassics & Topmobiel 2014 - Toeristisch en recreatief nieuws LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

Maastricht-Aachen Airport
02-10-2023, 23:11
 

Helder
18°C
Apparent: 18°C
Druk: 1014 mb
Vochtigheid: 81%
Wind: 2 bft S
UV-Index: 0
Zonsopgang: 07:38
Zonsondergang: 19:14
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
10-12-2013
Deel dit op:

Unieke Panini-auto’s op Interclassics & Topmobiel 2014

MAASTRICHT – Speciaal voor het hoofdthema ‘100 jaar Maserati’ haalt het organisatieteam van InterClassics & TopMobiel 2014 komende januari vier bijzonder speciale Maserati modellen naar het MECC in Maastricht. Uit het Panini Motor Museum in Modena komen de Eldorado 420M58, de Tipo 61 Birdcage, de A6GCS Berlinetta Pinin Farina en de 6CM. Allemaal ‘live’ te bewonderen op de beursvloer van de grootste oldtimerbeurs van de Benelux in het MECC.

Afgelopen zomer nam het team van ICTM contact op met Matteo Panini, zoon van de onlangs overleden Umberto Panini, omdat zij graag het museum in het Italiaanse Modena wilden bezoeken. Deze editie van Interclassics & Topmobiel besteedt namelijk speciale aandacht aan het 100-jarige bestaan van Maserati. Matteo Panini nodigde het team uit om in Modena de volstrekt unieke en historische klassieke autocollectie van de familie te komen bewonderen.

Doel van dit bezoek was om enkele auto’s uit zijn collectie naar Maastricht te halen om tentoongesteld te worden tijdens de 21e InterClassics & TopMobiel. De ontvangst van het team in het Panini Museum was allerhartelijkst. Matteo Panini was meteen enthousiast om in januari op InterClassics & TopMobiel als eerste beurs in de wereld het jubileum van het exclusieve Italiaanse merk te vieren.

En het ongelofelijke gebeurde; het team mocht zelf hun meest favoriete modellen uitzoeken. Na een uitgebreide zoektocht is de keuze uiteindelijk gevallen op de Eldorado 420M58, de Tipo 61 Birdcage, de A6GCS Berlinetta Pinin Farina en de 6CM. De enige auto van het ultieme wensenlijstje die niet beschikbaar was uit de Panini collectie is de 250F. Deze staat op dat moment te stralen in het Casa Enzo Ferrari Museum vanwege de historische Grand-Prix tentoonstelling. Op InterClassics & TopMobiel is daarom een andere 250F te bewonderen.

De familie Panini is niet alleen bekend vanwege hun prachtige Maserati collectie maar ook van de Panini plaatjes. De Panini Group, actief in 110 landen, realiseerde vorig jaar een omzet van 637 miljoen euro met 900 medewerkers. Tevens is er naast het museum een unieke kaasfabriek gelegen onder de naam Hombre. Hier produceert Matteo Panini tevens de bekendste organische Parmigiano Reggiano van Italië.


Ook in het nieuws