Valkenburg en Arcen populairste Instagram hotspots - Toeristisch en recreatief nieuws LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

Weergegevensbron: Maastricht weer vandaag
16-10-2023
Deel dit op:

Valkenburg en Arcen populairste Instagram hotspots

LANDGRAAF – De Limburgse stad Valkenburg is de populairste Instagram hotspot van Limburg. De hashtag Valkenburg werd al ruim 174 duizend keer gebruikt op het social media platform. Dit komt naar voren uit een analyse van Preply. Het online talenplatform deed onderzoek naar de populairste Instagram hotspots. 

De score is naar voren gekomen op basis van het aantal gebruikte hashtags. De Kasteeltuinen Arcen maken ook veel los bij de Instagram gebruikers. Met ruim 39 duizend hashtags staat deze bezienswaardigheid op de tweede plaats in de top-vijf.

Grootste plein van Limburg
Het Vrijthof in Maastricht weten de gebruikers van de social media app ook goed te vinden. Het bekende plein in de binnenstad is de nummer drie op de ranglijst als het gaat om populairste hotspots in Limburg. Het Vrijthof heeft ruim 37 duizend hashtags.

De natuur
De natuur in onze zuidelijke provincie is ook niet onopgemerkt gebleven. Nationale Park De Maasduinen is namelijk met ruim 20 duizend hashtags goed voor de nummer vier. Het Drielandenpunt maakt de top-vijf Instagram hotspots van Limburg compleet. De plek waar België, Duitsland en Nederland bij elkaar komen is een favoriete plek om een Instagram post te schieten.

Grootste hotspots van Nederland
Wanneer er in Nederland breed gekeken wordt naar de populairste hotspots, dan staat de Efteling bovenaan. De hashtag #efteling werd al ruim 698.000 keer gebruikt op het social media platform. Na de Efteling is de Keukenhof het populairste uitje om te delen in de Instagram Feed. Het bloemenpark in Lisse werd met #keukenhof meer dan 595.000 keer genoemd. De Nederlandse top-drie wordt gecompleteerd door De Hoge Veluwe.

Bekijk hier de gehele top-20 van de meest populaire Instagram hotspots in Nederland en de vijf favoriete plekken per provincie.


Ook in het nieuws