Valkenburg wint Kerstmarkt Award 2015 - Toeristisch en recreatief nieuws LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

Maastricht-Aachen Airport
30-03-2023, 17:13
 

Meest bewolkt
13°C
gevoelstemperatuur: 7°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 87%
windsnelheid: 3 bft SW
UV-Index: 1
zonsopgang: 07:18
zonsondergang: 20:06
Meer verwachtingen...
 
12-01-2016
Deel dit op:

Valkenburg wint Kerstmarkt Award 2015

Vooruitlopend op de Vakantiebeurs Awards kreeg Valkenburg vandaag de Kerstmarkt Award voor beste kerstmarkt van Europa uitgereikt. Dit gebeurde tijdens de Vakantiebeurs in Utrecht. De kerstmarkt in Valkenburg is de mooiste kerstmarkt van Europa. Tot die beslissing kwamen de bezoekers van Kerstmarkten.nl en Verkeersbureaus.info in een gezamenlijke poll. Tijdens de Vakantiebeurs in Utrecht werd de Kerstmarkt Award 2015 uitgereikt aan vertegenwoordigers van de stad.

Een trotse Gert Veenhuizen van Kerststad Valkenburg nam de award namens de stad in ontvangst van Patrick Mulder, publisher van Verkeersbureaus.info.

“We zijn ongelooflijk trots op deze award en de erkenning dat Valkenburg de beste kerststad van Europa is. Het is een geweldige beloning voor de fijne samenwerking tussen de ondernemers, winkeliers, gemeente en VVV ZuidLimburg”, vertelt John Wauben, evenementencoördinator van de gemeente Valkenburg.

“Op de drukste dag, traditioneel de zaterdag na Sinterklaas, stonden er maar liefst 157 bussen geparkeerd langs de toegangswegen van onze Limburgse stad. “Er circuleert een filmpje op internet, gemaakt door een ambtenaar waarop al deze bussen in rijen dik te zien zijn” vervolgt John Wauben zijn verhaal.

De delegatie was speciaal uit Zuid-Limburg overgekomen om te horen dat 43% van de stemmers voor de kerstmarkt in Valkenburg hadden gekozen als de favoriete kerstmarkt in Europa. De stad moest het opnemen tegen de kerstmarkten in de steden Amsterdam, Brugge, Leiden, Münster en Oberhausen.

“Dat kerstmarkten steeds populairder worden blijkt wel uit het feit dat de poll in slechts 2 weken tijd vaak ingevuld werd. Op Verkeersbureaus.info kregen we zelfs verzoeken van consumenten om ook andere steden toe te voegen”, vult Patrick Mulder aan. De speciale Facebook pagina Kerststad Valkenburg kreeg veel likes van nationale en internationale bezoekers.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin