Vanaf 9 april alle verkeer door A2-tunnel - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
29-11-2022, 14:57
 

Mist
7°C
gevoelstemperatuur: 6°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 100%
windsnelheid: 0 bft WSW
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:15
zonsondergang: 16:36
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
  • Het Limburgse familiebedrijf Beaujean Vacances bestaat in 2022 dertig jaar.
08-04-2017
Deel dit op:

Vanaf 9 april alle verkeer door A2-tunnel

MAASTRICHT – Vanaf zondag 9 april rijdt alle verkeer door de tunnel in Maastricht. De tijdelijke autoweg (N2) tussen Geusselt en Europaplein gaat dan definitief dicht voor verkeer van noord naar zuid en andersom. Dat is nodig voor de aanleg van de Groene Loper. Oost-west verkeer en omgekeerd blijft mogelijk.

Wees alert, kies tijdig de juiste richting
– Let goed op de blauwe bewegwijzeringsborden, en rijd niet op de automatische piloot
– Zet uw navigatiesysteem uit
– Let ook extra op het (onverwachte) rijgedrag van anderen

Toch verkeerd gereden?
Geen nood. Tijdelijke omleidingsroutes leiden u weer naar uw bestemming. Ga niet zelf zoeken, maar volg de borden langs de weg. Breng uzelf en andere weggebruikers daarnaast niet in gevaar. Ga niet op het laatste moment wisselen van rijbaan en over het verdrijvingsvlak rijden. Dat is gevaarlijk en onverstandig.

Nieuwe rijroutes voor lokaal verkeer
Het lokale verkeer dat nu nog via tijdelijke, bovengrondse routes rijdt, verdwijnt vanaf zondag9 april definitief ondergronds:

Verkeer vanuit Eindhoven/Heerlen richting Maastricht-Centrum Zuid en Cadier en Keer rijdt door de N2-tunnelbuis en neemt aan het eind van de tunnel afrit 54.

Ook verkeer vanaf Noorderbrug/Viaductweg en Terblijterweg richting zuiden rijdt door de N2-tunnelbuis. Wilt u naar Maastricht-Centrum Zuid of Cadier en Keer? Dan voegt u aan het eind van de tunnel rechts uit naar afrit 54. U komt dan uit op de John F. Kennedysingel. Wilt u naar Maastricht-Zuid of Luik? Dan blijft u de A2 volgen.

Verkeer vanaf de John F. Kennedysingel richting noorden rijdt via de nieuwe oprit naar de N2-tunnelbuis. Voor Maastricht-Centrum Noord of Berg en Terblijt voegt u aan het eind van de tunnel rechts uit naar afrit 53. Voor Eindhoven of Heerlen blijft u de A2 volgen.
De oprit vanaf de John F. Kennedysingel naar de A2 richting Luik is naar verwachting vanaf 9 april weer open voor verkeer. Afrit 54 voor verkeer vanuit Luik naar Maastricht-Centrum Zuid en Cadier en Keer (John F. Kennedysingel) blijft langer dicht: tot 25 april 6.00 uur.

Meer informatie
Op www.a2maastricht.nl/rijroutes vindt u meer informatie over de nieuwe rijroutes. Rijkswaterstaat is de beheerder van de tunnel. Op de website van A2 Maastricht leest u waar u terecht kunt met vragen.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin