Vanaf vandaag zeer heet zomerweer, zaterdag extreem warm!– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
17-09-2020, 16:07
 

Zonnig
20°C
gevoelstemperatuur: 19°C
luchtdruk: 1030 mb
vochtigheid: 42%
windsnelheid: 3 bft NO
UV-Index: 2
zonsopgang: 07:16
zonsondergang: 19:46
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
05-08-2020
Deel dit op:

Vanaf vandaag zeer heet zomerweer, zaterdag extreem warm!

LANDGRAAF – De komende dagen beloven erg heet te worden. Met het bereiken van 25 graden op veel plaatsen landinwaarts vandaag staan we aan het begin van een lange reeks zomerse en tropische dagen, waarschijnlijk houdt de hitte ongeveer een week aan.

Vandaag, woensdag 5 augustus, is de eerste dag van een lange reeks hete zomerdagen. Het is nog relatief koel in vergelijking met wat ons te wachten staat. De komende dagen volgen er een viertal tropische dagen waardoor met we – met grote zekerheid – aanstaande zondag regionaal, maar mogelijk ook landelijk, de term hittegolf mogen gebruiken: dan is de 29ste landelijke hittegolf een feit. Het ziet er naar uit dat de hitte tot en met woensdag 13 augustus aanhoudt.

Vanaf donderdag bereikt de temperatuur in de middag op veel plaatsen de tropische waarde van 30 tot 35 graden, zelfs op de stranden zijn tropische waarden goed mogelijk. De heetste dag van de week is zaterdag, in het zuiden van het land kan het 37 graden worden.

Het weerbeeld is tot en met zaterdag droog met dagelijks onafgebroken zonneschijn. Op zondag kan er zeer lokaal een onweersbui ontstaan.

Bron: Weerplaza


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin