Vanaf volgende week grote kans op tropische hitteToeristisch en recreatief nieuws Limburg

Weergegevensbron: Maastricht weer vandaag
07-07-2022
Deel dit op:

Vanaf volgende week grote kans op tropische hitte

In het zuiden van Europa wordt het de komende dagen erg heet met temperaturen ruim boven 35 graden en regionaal zelfs 40 graden of meer. In de loop van volgende week kan deze hitte koers zetten richting het noorden. Er is dan kans op 35 of zelfs 40 graden in het zuiden van Nederland.

Een hogedrukgebied bouwt op maandag op boven ons land en het weersysteem levert vervolgens een geheel ander weertype op. De kans op buien is volgende week erg klein. Vanaf dinsdag is het weerbeeld overwegend zonnig en warm.
Met de wind uit een andere hoek zal de temperatuur fors gaan stijgen. Maandag wordt het al in het zuiden zomers warm met 25 graden.

Dinsdag kan het in het zuidoosten lokaal al 30 graden worden en vanaf woensdag is dit op meer plaatsen mogelijk. Daarbij is het weerbeeld droog en zonnig. Later in de week neemt de onzekerheid vooral wat betreft de temperatuur toe. Zo is er voor volgende week vrijdag en het daaropvolgende weekend een grote kans (ongeveer 50%) op maxima tussen 24 en 30 graden, maar is er ook een kans van 20 tot 30% op maxima landinwaarts van 35 graden of nog iets meer.

Bron: Weerplaza.nl


Ook in het nieuws