Vanaf woensdag zomers tot tropisch weer!– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
20-09-2020, 19:23
 

Zonnig
22°C
gevoelstemperatuur: 21°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 35%
windsnelheid: 1 bft NO
UV-Index: 0
zonsopgang: 07:21
zonsondergang: 19:39
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
03-08-2020
Deel dit op:

Vanaf woensdag zomers tot tropisch weer!

LANDGRAAF – Op woensdag bereikt de 25 graden grens ons land. De maximumtemperatuur reikt tot 27 in Limburg. Vanaf donderdag wordt het in het hele land zomers tot tropisch warm met in de middag tussen 15:00 en 17:00 uur 25 tot 31 graden op de thermometers.

Vrijdag en het weekend zijn de warmste dagen van de week; in het hele land is het in de middag met 30 tot 35 graden tropisch. Daarbij blijft het droog en is er veel ruimte voor de zon. Het ziet er naar uit dat het vrij droge hitte is en dat er overdag een zwakke tot matige aflandige wind waait. In de nachtelijke uren koelt het af naar 15 tot 18 graden. In het weekend worden wel iets hogere temperaturen in de nacht verwacht.

Grote kans op een hittegolf
De zomer is dit jaar erg wisselend in ons land. De maand juni verliep gemiddeld warmer dan juli. Eind juni was in Arcen, Eindhoven en Gilze Rijen al sprake van een hittegolf, bijzonder vroeg in het zomerseizoen. Juli telde slechts drie zomerse dagen tegenover negen normaal. Echter op de valreep heeft juli de warmste dag van de zomer tot nu toe gebracht.

De maand augustus levert hoogstwaarschijnlijk de tweede regionale hittegolf in het zuidoosten van het land op. Als de verwachting uitkomt, noteren we op zondag 9 augustus vijf zomerse dagen achtereen waarvan drie tropisch zijn verlopen. Vrijdag, zaterdag en zondag is de kans op tropische hitte in het hele land aanzienlijk. In het zuiden en oosten van het land stijgt het kwik in de middag plaatselijk naar 37 graden! Landelijk is op zondag mogelijk ook sprake van een hittegolf, maar dan moet het al op woensdagmiddag zomers warm (25 graden of meer) worden op het hoofdstation De Bilt. Mogelijk levert de zomer ook in de tweede week van augustus nog een aantal zomerse of tropische dagen. Of dat allemaal gaat gebeuren, houdt Weerplaza nauwlettend in de gaten.

De computerberekeningen van het Amerikaanse en Europese weermodellen laten tot en met zaterdag een vrij eenduidig verloop zien, vanaf zondag zijn er meerdere scenario’s mogelijk. Het Amerikaanse weermodel is vanaf de laatstgenoemde dag minder heet dan het Europese weermodel.

Hoe dan ook, met enige zekerheid is te stellen dat we in de eerste week van augustus eerst fris zomerweer krijgen en van af woensdag tropische hitte.

Bron: Weerplaza


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin