Vei­lig fiet­sen tij­dens de don­ke­re win­ter­maan­den! | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
14-07-2020, 16:15
 

Bewolkt
21°C
gevoelstemperatuur: 21°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 49%
windsnelheid: 0 bft N
UV-Index: 1
zonsopgang: 05:40
zonsondergang: 21:46
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
25-10-2019
Deel dit op:

Vei­lig fiet­sen tij­dens de don­ke­re win­ter­maan­den? Doe je licht aan!

MAASTRICHT – Onder het motto ‘Ik val op’ start maandag 28 oktober de fietsverlichtingscampagne van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL). Zichtbaar zijn in het verkeer is erg belangrijk. Voor je eigen veiligheid, maar ook voor die van een ander. Helaas fietsen nogal wat mensen, vooral jongeren, zonder licht.

“Je fietst niet zonder licht als bewuste keuze of uit principe, lijkt me. De oorzaken zijn meestal het vergeten van de verlichting en gemakzucht. En fietsen zonder licht is erg gevaarlijk,” zegt gedeputeerde Carla Brugman (mobiliteit), tevens voorzitter van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL). “Uit onderzoek blijkt immers dat het risico voor fietsers om in het donker slachtoffer te worden van een ongeval met zeker 20% afneemt bij goed werkende fietsverlichting. Niet-werkende of gebrekkige fietsverlichting in de donkere wintermaanden verdient daarom extra aandacht.”

Reden waarom ook dit jaar weer extra aandacht is voor de campagne en er de nodige acties zoals fietscontroles en voorlichting op scholen plaatsvinden. Scholen, Veilig Verkeer Nederland, ANWB en de politie werken actief samen gedurende de campagneperiode. Zo wordt in de komende periode door de politie gecontroleerd op adequate fietsverlichting. Wie zonder licht fietst, riskeert een bekeuring van € 55.

Het ROVL is een onafhankelijk bestuursorgaan dat in opdracht van de Provincie Limburg werkt aan de verbetering van de verkeersveiligheid in Limburg. ROVL streeft naar nul verkeersslachtoffers.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin