Vogeltje gevonden. Wat nu? | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
07-07-2020, 19:23
 

Meest bewolkt
19°C
gevoelstemperatuur: 18°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 52%
windsnelheid: 1 bft WNW
UV-Index: 0
zonsopgang: 05:33
zonsondergang: 21:51
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
27-05-2020
Deel dit op:

Vogeltje gevonden. Wat nu?

LANDGRAAF – Bereid u vast voor op het vinden van een jonge vogel, die eruit ziet alsof hij beter in het nest was gebleven. Van mei tot juli wordt Vogelbescherming namelijk platgebeld met de vraag: wat moet ik doen met een gevonden vogeltje? Gezellig die bellers, maar soms wat druk, helemaal in coronatijd. Hierbij alles wat u wel of niet kan doen om jonge vogels te helpen in zes vragen én antwoorden.

Wat voorkennis: het is normaal dat jonge vogels hun nest verlaten als ze nog niet kunnen vliegen. Ze passen er gewoon niet meer in en leven een paar dagen in een boom of op de grond tot ze wel kunnen vliegen. In die periode zijn de ouders in de buurt, voeren nog wat bij en leren de jongen zelfstandig te worden.

In negen van de tien gevallen helpt u het jong dus het allerbest door het met rust te laten. En wees gerust, zelfs als u de oudervogels niet ziet, zijn ze wel in de buurt. Ze zoeken voedsel of zijn zich voor u aan het verstoppen. Uw aanwezigheid geeft alle betrokken vogels alleen maar stress, wat overleven juist moeilijker maakt. Dus geef het jong de ruimte.

Daarmee is natuurlijk niet alles opgelost.
Vogelbescherming beantwoordt de meest gestelde vragen.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin