Vogelwerkgroep plant 15 bomen met Limburgs Landschap in Nederweert– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
29-11-2022, 15:25
 

Bewolkt
8°C
gevoelstemperatuur: 8°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 93%
windsnelheid: 0 bft WSW
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:15
zonsondergang: 16:36
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
  • Onder de noemer ā€œThe Break Out Sessionsā€ organiseren ECI Cultuurfabriek, De Bosuil en Poppodium Grenswerk in november een vijfdaags schrijverskamp voor producers, songwriters en muzikanten.
31-01-2022
Deel dit op:

Vogelwerkgroep plant vijftien bomen met Limburgs Landschap in Nederweert-Eind

NEDERWEERT – Op zaterdag 29 januari heeft de Vogelwerkgroep Nederweert vijftien bomen geplant nabij de Visdijk bij Nederweert Eind. De vogelwerkgroep schonk de vijftien bomen aan Het Limburgs Landschap ter gelegenheid van het 90-jarig jubileum van de stichting. Met deze gift wil de vogelwerkgroep de wederzijdse waardering benadrukken.

Vogelwerkgroep
De Vogelwerkgroep wilde als verjaardagscadeau graag een bomenlaan schenken aan Het Limburgs Landschap. Een aantal leden van de werkgroep plantte de acht lindes en zeven zoete kersen zelf aan ten noorden van het natuurgebied de Banen, samen met boswachters van Het Limburgs Landschap. De geplante bomen zijn zesjarige bomen met al een behoorlijke afmeting van drie meter hoog, waardoor het laantje direct een mooie landschappelijke uitstraling krijgt. Door de aanplant is het kleinschalige landschap op en rond Sarsven en de Banen weer een beetje in ere hersteld.

Samenwerking
Jos Berends, districtsbeheerder bij Het Limburgs Landschap is blij met deze waardering voor de jarenlange samenwerking tussen Vogelwerkgroep Nederweert en Het Limburgs Landschap. ā€œDe vogelwerkgroep inventariseert al ruim 25 jaar de zeldzame en schaarse broedvogels in onze terreinen. Ze voorzien ons daarmee van belangrijke informatie die meeweegt in onze beheerplannenā€. De Vogelwerkgroep zelf heeft deze informatie gebruikt in hun boek ā€œBroedvogels van Nederweertā€, waar ook Het Limburgs Landschap aan heeft bijgedragen.

Foto: Het Limburgs Landschap, Jos Berends


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin