Volgende week opnieuw grote kans op regionale hittegolf - Toeristisch en recreatief nieuws LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

,
 


gevoelstemperatuur:
luchtdruk:
vochtigheid: %
windsnelheid:
UV-Index:
zonsopgang:
zonsondergang:
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
16-07-2018
Deel dit op:

Volgende week opnieuw grote kans op regionale hittegolf

LANDGRAAF – In het zuidoosten van ons land is de kans op tropische dagen volgende week 70% en daarmee is een nieuwe regionale hittegolf zeer waarschijnlijk.

Het komend weekend is de kans op buien tijdelijk wat groter, maar dit betekent geen einde van het zomerse weertype. Sterker nog: de kans is groot dat volgende week flink zonnig verloopt. Daarbij komen de maxima mogelijk zelfs hoger uit dan deze week.

Extreme droogte
Wat we ook heel duidelijk in een ander onderdeel van de pluim zien is de droogte. De neerslagkansen voor de komende twee weken blijven bijzonder klein. Op veel plaatsen zal geen druppel vallen en daar waar een bui valt (dinsdag bijvoorbeeld en komend weekend), zijn de neerslaghoeveelheden erg klein, druppels op een gloeiende plaat.
Het neerslagtekort zal dus alleen maar toenemen. Met de huidige verwachting van de neerslag zijn we hard op weg om met het grootste neerslagtekort te maken gaan krijgen sinds het recordjaar 1976. Grote problemen dus voor de natuur en de agrarische sector. De laatste krijgt steeds meer te maken met beregeningsverboden.

Bron: WeerOnline en Weerplaza


Ook in het nieuws