Volière GaiaZOO weer volledig hersteld na beschadiging door sneeuwval– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
08-05-2021, 11:29
 

Bewolkt
12°C
gevoelstemperatuur: 10°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 50%
windsnelheid: 3 bft Z
UV-Index: 2
zonsopgang: 05:58
zonsondergang: 21:10
Meer verwachtingen...
 


Autumn 2- 120 x 600
26-03-2021
Deel dit op:

Volière GaiaZOO weer volledig hersteld na beschadiging door sneeuwval

KERKRADE – Zo’n twee maanden geleden werd GaiaZOO onaangenaam verrast door zware sneeuwval, die funest bleek voor een aantal volières.

Al snel bleek dat de grote Taiga | Volière compleet herbouwd moet worden. De vele bewoners moesten daarom elders worden ondergebracht. Dat kan deels in GaiaZOO zelf, maar veel vogels zijn ook opgevangen bij collega-dierentuinen. Zo vertrokken de grote gieren voor een langdurige logeerpartij naar soortgenoten in Safaripark Beekse Bergen, Ouwehands Dierenpark, Burgers’ Zoo, Zoo Parc Overloon en Planckendael. Dankzij giften konden de transporten van deze vogels worden bekostigd. GaiaZOO is bezig met het nieuwe ontwerp van deze volière, maar het zal nog een poos duren voor  deze weer in gebruik genomen kan worden.

Dat geldt gelukkig niet voor de Flamingo | Volière, want die is inmiddels weer helemaal klaar voor onder meer de grote flamingo-kolonie. Het restant van het donatiebedrag is gebruikt voor de wederopbouw van de Flamingo | Volière.

Tijdens het eerste broedseizoen, in de zomer van 2020 bleek bijvoorbeeld, dat de flamingo’s meer modder nodig hadden om hun nesten mee te bouwen. Om de broedomstandigheden te verbeteren, stonden werkzaamheden in die hoek van de volière daarom al langer op de planning. Maar dat kon alleen gebeuren als de vogels binnen waren. Tijdens de reparatie van de volière kon dus meteen de broedlocatie verbeterd worden. Daardoor kunnen de flamingo’s komend broedseizoen hun kenmerkende, uit modder opgebouwde nestheuvels nóg beter maken! Ook zijn er meteen diverse noodzakelijke aanpassingen aan de waterpoelen gedaan, waaronder een betere afloop van de oevers. En er zijn extra zitstokken gemaakt en nestmandjes opgehangen als broedlocaties voor onder meer de Hadada- en kaalkopibissen. Maar er zijn ook mooie bomen en struiken toegevoegd. Zo zijn er een aantal bonte wilgen (ook wel ‘flamingoboom’ genoemd) en vele ‘cornus controvera’ geplant. Deze spectaculair bloeiende bomen zorgen samen met de flamingo’s voor het ultieme lentegevoel.
Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin