Voorbereidingen Nu of Nooit 2016 van start - Toeristisch en recreatief nieuws LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

Maastricht-Aachen Airport
30-03-2023, 17:23
 

Meest zonnig
15°C
gevoelstemperatuur: 9°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 67%
windsnelheid: 4 bft SW
UV-Index: 1
zonsopgang: 07:18
zonsondergang: 20:06
Meer verwachtingen...
 
12-01-2016
Deel dit op:

Voorbereidingen Nu of Nooit 2016 van start

LANDGRAAF – Vanaf deze maand start Stichting Popmuziek Limburg met de voorbereidingen van dé provinciale popwedstrijd van Limburg: Nu of Nooit. Muzikanten uit de hele provincie kunnen zich vanaf vandaag gratis inschrijven voor de wedstrijd en meedingen naar de hoofdprijs: het felbegeerde optreden tijdens het prestigieuze Pinkpop festival. De zes voorrondes van Nu of Nooit vinden vanaf oktober 2016 plaats in de diverse Limburgse poppodia en de finale zal dit jaar plaatsvinden in Poppodium Grenswerk te Venlo.

Nu of Nooit is al jaren dé showcase voor Limburgse popmuzikanten. Stichting Popmuziek Limburg wil met de popwedstrijd Nu of Nooit poptalent uit Limburg een professioneel podium bieden om speelervaring op te doen waarmee ze zichzelf in de kijker kunnen spelen voor een groot publiek. Deze provinciale popwedstrijd geeft een recent beeld van aanstormend talent uit onze eigen provincie. Door deelname aan Nu of Nooit worden talentvolle popacts zichtbaar voor publiek, media, talentscouts en programmeurs van podia en festivals. Dertig acts krijgen de mogelijkheid om speelervaring op te doen in zes grote professionele popzalen van Limburg. De zes finalisten krijgen twee coachingsdagen aangeboden waarbij professionals uit het (Nederlandse) popsector met ze aan de slag gaan op zowel zakelijk als muzikaal niveau. Tot slot zal de winnaar van Nu of Nooit zich een jaar lang ‘de meest veelbelovende act van Limburg mogen noemen’ en wordt er intensief samengewerkt met deze act door o.a. een persoonlijke coach en Buro Pinkpop. Talentontwikkeling staat centraal binnen de wedstrijd.

Bands, hiphop formaties en singer-songwriters kunnen zich vanaf vandaag tot uiterlijk 25 augustus a.s. inschrijven voor Nu of Nooit 2016. Uit deze inschrijvingen wordt een selectie gemaakt van dertig deelnemers. Zij zullen tijdens zes voorrondes spelen om een finaleplaats en zich op deze manier kunnen presenteren aan professionals uit de Limburgse- en Nederlandse muziekindustrie. De uiteindelijke zes finalisten, welke geselecteerd worden door een driedelig jury panel, strijden op zaterdag 10 december 2016 in Poppodium Grenswerk te Venlo om dat felbegeerde plekje op de 48ste editie van Pinkpop.

Ook dit jaar zes voorrondes
De Limburgse popsector bruist en blijft gestaag groeien. Een blijvende toename van het aantal inschrijvingen voor Nu of Nooit geeft aan dat er een grote behoefte is onder popacts, bands en muzikanten om deel te nemen. Inmiddels is de provincie ook uitgerust met meer professionele en goede poppodia wat nieuwe mogelijkheden biedt voor de organisatie. Er is gekozen om ook dit jaar een extra (zesde) voorronde te organiseren. Daarnaast vindt Nu of Nooit ook dit jaar weer in het najaar plaats, om zo de organisatie de gelegenheid te bieden de begeleiding van de deelnemers uit te breiden en de voorbereidingstijd voor Pinkpop en het daaropvolgende festivalseizoen te kunnen intensiveren. Uiteindelijk moet deze aanpassing vooral de deelnemers ten goede komen.

Planning
Inschrijven: dinsdag 12 januari tot en met donderdag 25 augustus 2016
Voorronde 1: vrijdag 14 oktober 2016  Nieuwe Nor, Heerlen
Voorronde 2: zaterdag 15 oktober 2016 OJC NIKS, Horst
Voorronde 3: vrijdag 21 oktober 2016 Bosuil, Weert
Voorronde 4: zaterdag 22 oktober 2016 ECI Cultuurfabriek, Roermond
Voorronde 5: vrijdag 28 oktober 2016 Muziekgieterij, Maastricht
Voorronde 6: zaterdag 29 oktober 2016 Volt, Sittard
Finale: zaterdag 10 december 2016 – Poppodium Grenswerk, Venlo

Inschrijven
Inschrijven kan via de website van Stichting Popmuziek Limburg: www.spl.nl. Demo’s kunnen worden opgestuurd naar SPL, Postbus 203, 6040 AE Roermond. Maar het is ook mogelijk om MP3 bestanden via wetransfer naar sstijnen@hklimburg.nl te sturen. Voor beide opties geldt: minimaal 2 eigen tracks.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin