Voorwerk voor de Groene Loper in Maastricht - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
29-11-2022, 15:20
 

Bewolkt
8°C
gevoelstemperatuur: 8°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 93%
windsnelheid: 0 bft WSW
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:15
zonsondergang: 16:36
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
  • Door de Gulp te verbreden en aanpassingen te doen in de kern van Slenaken, is het dorp in de toekomst beter beschermd tegen wateroverlast.
27-10-2015
Deel dit op:

Voorwerk voor de Groene Loper in Maastricht

MAASTRICHT – Het duurt nog tot in de loop van 2017 voordat omwonenden en voorbijgangers gebruik kunnen maken van de Groene Loper, de langgerekte bomenlaan tussen Europaplein en Buitengoed Geul en Maas (Landgoederenzone). De voorbereidingen voor de aanleg beginnen echter nu al: vanaf de Nassaulaan start binnen het werkterrein de aanleg van de wegfundering voor het oostelijke deel van de Groene Loper. Van daaruit werken de wegenbouwers door richting noorden, naar Geusselt.

Werkzaamheden vinden plaats binnen het werkterrein en bestaan vooral uit grondwerk. Maar óók uit rioolwerk: want voor de afwatering van de nieuwe rijbaan leggen we een nieuw riool aan, van zuid tot aan noord. Omwonenden kunnen geluidshinder ondervinden door de inzet van materieel. Maar ook trillingshinder is niet uitgesloten, door de inzet van een trilwals voor het verdichten van de nieuwe wegfundering.

Opbouw en afbraak
Ook rondom de Geusseltvijver is de toekomstige inrichting begonnen. Het voormalige uitkijkpunt bij de noordelijke bouwkuip is opgeruimd en rondom de Geusseltvijver bouwen we een helling op die dienst doet als scheiding tussen de snelweg en het Geusseltpark. Maar we bouwen niet alleen maar op: we breken ook af. Bijvoorbeeld resten van de bouwweg die zich langs de tunnelbouwkuip bevond. Die resten ruimen we op vóórdat we de nieuwe wegfundering aanleggen. Dan blijft even een langgerekte sleuf achter. Dat is bijvoorbeeld goed te zien bij Blok 8, de laatst overbleven flat aan de President Rooseveltlaan-Oost. Daar is niet alleen de bouwweg opgebroken, maar ligt ook al sinds een aantal weken een flinke voorraad luchtige bosgrond klaar voor gebruik in de toekomstige plantvakken.

Bron: www.mijngroeneloper.nl


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin