Vrijwilligers renoveren hart van Speeltuin Welten | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
01-06-2020, 03:42
 

Meest helder
12°C
gevoelstemperatuur: 12°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 66%
windsnelheid: 0 bft NO
UV-Index: 0
zonsopgang: 05:28
zonsondergang: 21:42
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
22-03-2019
Deel dit op:

Vrijwilligers renoveren hart van Speeltuin Welten

HEERLEN -Nog even en dan genieten kinderen en ouders weer van Speeltuin Welten! Op 13 april opent de Limburgse speeltuin zijn poorten weer voor de kinderen uit de omgeving. Deze speeltuin heeft dankzij Stichting HORNBACHhelpt een prachtige nieuwe blokhut gekregen. Met een team van vrijwilligers en de benodigde materialen bouwde Stichting HORNBACHhelpt het nieuwe hart van deze speeltuin.

Speeltuin Welten is voor veel mensen in de regio een dierbare plek. Al generaties lang is dit dé speeltuin waar kinderen naar hartenlust en onder toezicht kunnen spelen. De geliefde speelplek draait grotendeels op vrijwilligers. Het centrale gebouw, waar ouders iets te eten of drinken kunnen kopen, was behoorlijk vervallen. Daar moest iets aan gebeuren voor de start van het buitenspeelseizoen. De speeltuin zelf had daar noch de mensen, noch de materialen voor. Daarom kwam Stichting HORNBACHhelpt in actie. Deze stichting is opgericht om iets terug te doen voor de maatschappij, door vrijwilligers en materialen in te zetten bij bouw- en tuingerelateerde activiteiten voor maatschappelijke projecten, zoals deze speeltuin.

Nieuwe blokhut
“We begonnen vandaag vroeg, want er was heel wat werk aan de winkel”, vertelt Bob Rohenkohl, vrijwilliger vanuit Stichting HORNBACHhelpt. “Er moest een volledig nieuwe blokhut worden gebouwd. Compleet met keukenblok en voorzien van elektra. Ook moest de blokhut nog geschilderd worden, evenals een aantal speeltoestellen, en zo was er nog veel meer te doen: nieuw zand in de zandbak, het materiaalhok opruimen, schoonmaken. Samen met vrijwilligers van de speeltuin waren er de hele dag mensen bezig om deze enorme klus te klaren. Onze algemeen directeur Evert de Goede heeft ook de handen uit de mouwen gestoken. De speeltuin is hiermee helemaal klaar voor het buitenspeelseizoen en ik ben trots dat wij dit project mochten oppakken!” Op dit moment wordt er nog keihard gewerkt om alles vandaag af te kunnen ronden.

Geweldige bijdrage
Suzanne Goedmakers, bestuurslid van Speeltuin Welten, is zeer trots en dankbaar: “Stichting HORNBACHhelptheeft ons enorm geholpen. De blokhut, het hart van onze speeltuin, ziet er prachtig uit! Gemaakt van solide materialen en gebouwd door vakkundige mensen, wat wil je nog meer? Hier kunnen we jaren mee vooruit! Wij hebben nu nóg meer zin in de start van het buitenspeelseizoen op 13 april. En alle kinderen die we dit seizoen verwachten, kijken er ook naar uit. Reuze bedankt!”

Over Stichting HORNBACHhelpt
Stichting HORNBACHhelpt is een onafhankelijke stichting die als doel heeft samen te bouwen aan een mooie samenleving. Dat doet de stichting door maatschappelijke projecten die gebaat zijn bij bouw-, renovatie- en/of tuingerelateerde oplossingen, te ondersteunen met inzet van vrijwilligers en materialen. De stichting met ANBI-status is opgericht in 2017. Meer informatie over HORNBACHhelptis te vinden op www.hornbachhelpt.nl.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin