VVV Venlo en BetCity slaan handen ineenToeristisch en recreatief nieuws Limburg

Weergegevensbron: Maastricht weer vandaag
13-10-2022
Deel dit op:

VVV Venlo en BetCity slaan handen ineen

Een sponsor is een bedrijf dat financiële middelen verschaft aan een persoon, organisatie, project, programma of maatschappelijk doel. Doordat de gesponsorde partij vaak een bredere doelgroep kan bereiken,  levert deze partij communicatiemiddelen aan de sponsor. Dit gebeurt in veel verschillende branches, waaronder voetbal. Zo hebben VVV Venlo en BetCity onlangs ook de handen ingeslagen communiceert CasinoScout aan LimburgToday.

De samenwerking tussen VVV Venlo en BetCity
BetCity is een betting platform voor alle sportliefhebbers. Op het platform kun je uit verschillende soorten kansspelen kiezen. Van de meest populaire games zoals BlackJack, Roulette, kaarten, fruitmachines, Bingo, Poker en veel meer. Hiernaast kunnen spelers meedoen aan gameshows of kunnen zij een weddenschap plaatsen op en sportwedstrijd. Het is daarom niet gek dat BetCity al jarenlang als sponsor actief is in de voetbalwereld. Het bedrijf is eerder al een samenwerkingen aangegaan met bedrijven zoals: Vitesse, FC Volendam, FC Eindhoven en  Fortuna Sittard. Nu sluit VVV Venlo zich hier ook bij aan. Maar wat betekent dit precies? Het is namelijk zo dat het logo van BetCity op het shirt van de voetbalclub zal verschijnen, wat al te zien zal zijn in hun thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht. De shirts voor kinderen worden hiervan uitgesloten, omdat deze gesponsord zullen worden door een maatschappelijk doel.

Beperkte samenwerking
Onlangs hebben de autoriteiten in België aangegeven dat zij de regels rondom het adverteren van gokken zullen veranderen. Eerder waren het rookreclames die van de televisie, radio, kranten en sociale media verdwenen. Nu zijn gokreclames aan de beurt. Per 2023 mogen er geen ongerichte gokreclames getoond worden. Daarnaast geeft de nieuwe wetgeving aan dat sponsoring door aanbieders van risicovolle kansspelen verbonden is. Voorlopig geldt deze regel nog niet in Nederland. Echter, zal hier vanaf 1 januari 2025 verandering in komen, want dan zullen deze regels in ons land ook van kracht gaan. Dit is dan ook de reden waarom het sponsorcontract tussen VVV Venlo en BetCity tot 2025 loopt. De minister van Rechtsbescherming geeft hierbij aan dat voetbalclubs tussen nu en 2025 genoeg tijd om andere sponsoren te vinden.

Samenvattend, BetCity is onlangs sponsor geworden van voetbalclub VVV Venlo. Er zal reclame gemaakt worden op shirts, behalve op de kindermaten. Deze samenwerking is echter van korte duur, omdat de wet per 1 januari 2025 het adverteren van gokken verbieden.


Ook in het nieuws