Warme temperaturen houden langer aan; met dank aan ex-orkanen - Toeristisch en recreatief nieuws LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

Weergegevensbron: Maastricht weer vandaag
14-10-2018
Deel dit op:

Warme temperaturen houden langer aan; met dank aan ex-orkanen

LANDGRAAF – Het blijft voorlopig nog warm in Nederland, met dank aan de tropische orkanen Leslie en Michael die over Portugal en Spanje trekken. Hierdoor blijft er een zuidelijke stroming van warme lucht en wordt de ‘Indian summer’ met ene paar dagen verlengd.

Afgelopen weekend hebben veel mensen genoten van de zon en warmte. Ook in de avond koelde het slechts langzaam af. ’s Middags werd het in Limburg 27 graden en ’s avonds lag het kwik nog rond de 18 graden. Dat is tien graden warmer dan normaal! Diverse dagrecords zijn de afgelopen dagen dan ook gebroken.

Begin volgende week blijft het nog warm in ons land. Een zuidelijke wind voert warme lucht vanuit Spanje over ons land. Deze weersituatie wordt door de ex-tropische orkanen Micheal en Leslie in stand gehouden, want deze twee weersystemen trekken over het Iberisch Schiereiland. De restanten van de tropische orkaan Micheal trekken maandag over Spanje en Portugal. In onze omgeving duurt de nazomerse periode een paar dagen langer dan verwacht.

Zowel maandag als dinsdag kan het 25 graden worden. Maandag is er een kleine kans op een bui, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Ook dinsdag is de kans op een bui erg klein. In de middag wordt het opnieuw warm met maxima van 21 tot 25 graden. De zon heeft een groot aandeel in het weerbeeld, slechts nu en dan trekken enkele velden hoge en middelbare wolken voorbij.

Vanaf woensdag minder warm, maar toch vaak droog
Volgens de huidige weerkaarten zal woensdag de warmte uiteindelijk verdreven worden. Zwakke fronten leveren op woensdag en donderdag meer bewolking op en op sommige plaatsen valt een enkele bui. De temperatuur daalt in de middag naar 17 tot 20 graden. Vrijdag en in het weekend blijven de regenhoeveelheden beperkt en lijkt het meest droog te blijven. Wel zijn de nachten met minima tussen de 8 en 11 graden kouder en ligt de temperatuur in de middag rond de normale waarde van 15 graden.

Bron: Weerplaza.nl


Ook in het nieuws