Wederom uitstekend toeristisch jaar voor Kerkrade - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
25-09-2020, 09:20
 

Bewolkt
9°C
gevoelstemperatuur: 5°C
luchtdruk: 1000 mb
vochtigheid: 81%
windsnelheid: 2 bft Z
UV-Index: 1
zonsopgang: 07:29
zonsondergang: 19:28
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
24-02-2015
Deel dit op:

Wederom uitstekend toeristisch jaar voor Kerkrade

KERKRADE – Kerkrade scoort goed op toeristisch gebied. Dat blijkt uit de toeristisch-recreatieve jaarcijfers 2014. In totaal bezochten maar liefst 1,5 miljoen mensen de Kerkraadse attracties. Met 619.300 bezoekers is de LeisureDome op de Rodaboulevard een absolute topper, op de voet gevolgd door GaiaZOO met 477.000 bezoekers.

Ook de andere publiekstrekkers laten prima resultaten zien: Roda JC Kerkrade trok 237.500 bezoekers, Continium – discovery center 64.500 (van januari tot en met augustus 2014), de Rodahal 60.000 en het Miljoenenlijntje 37.500. En ook de hotels doen het uitstekend, met name Abdij Rolduc, Golden Tulip en Fletcher Hotel Kasteel Erenstein. Na een lichte daling in 2013 steeg het aantal overnachtingen in 2014 naar een totaal van 97.500. “Kerkrade heeft aantrekkingskracht, dat tonen deze prachtige cijfers eens te meer aan,” aldus wethouder Tim Weijers (Toerisme).

Nieuwste aanwinst
LeisureDome, de nieuwste Kerkraadse aanwinst, opende in september 2013 haar deuren. Dit vrijetijdscentrum biedt vermaak in de ruimste zin van het woord. Het complex omvat JT bioscoop, bowlingcentrum Bowlo, minigolfbaan met ‘glow in the dark’ effecten Glowgolf, kinderspeelparadijs Darteldome, gamehal Gamestate, Lasergame Kerkrade, wokrestaurant Parkstad Plaza en Italiaans restaurant Happy Italy. In september werd naast de LeisureDome de Soccer Arena geopend. Deze 2.500 m2 grote indoor soccerhal heeft vier voetbalvelden met elk een afmeting van 15 x 30 meter, die zijn voorzien van kunstgras.

GaiaZOO 10 jaar
De realisatie van de WolvenVallei en de vele geboortes, waaronder die van de leeuwenwelpen, hebben het afgelopen jaar mede gezorgd voor de hoogste bezoekersaantallen in de historie van GaiaZOO. Zo steeg het aantal abonnement bezoeken met maar liefst 35%. In januari zorgde de geboorte van een gorilla en een zeldzame kuif mangabey alweer voor een goede start van het nieuwe jaar. In 2015 viert de Kerkraadse dierentuin bovendien haar 10-jarig jubileum. Daarom worden er in de loop van het jaar 10 opmerkelijke diersoorten aan de diercollectie toegevoegd, waaronder de reuzenmiereneter, de anaconda, bladsnijdersmieren en de pygmee oeistiti, de kleinste apensoort ter wereld. Dit gevarieerde gezelschap krijgt een plekje in het Rainforest gebied van GaiaZOO.

CUBE, Columbus en Continium
In oktober 2015 krijgt Kerkrade er alweer twee nieuwe publiekstrekkers bij. Naast het vertrouwde Continium kan het publiek op het Museumplein straks ook een bezoek brengen aan het CUBE – design museum en het Columbus – earth theater. In CUBE kunnen bezoekers samen met designprofessionals en –studenten alle aspecten van design ontdekken. Columbus is een ‘earth theater’ in een bolvormig gebouw. In de onderste helft bevindt zich een projectiescherm met een doorsnede van 18 meter. Bezoekers kijken hier vanuit een satellietpositie neer op de aarde. Dankzij moderne projectietechnieken nemen zij bijvoorbeeld een kijkje in de vroegere kolenmijnen van Kerkrade of bekijken zij de gevolgen van de opwarming van de aarde. In de bovenste helft van de bol zijn films van National Geographic te zien in het eerste National Geographic 3D Theater van Europa. Continium, CUBE en Columbus zullen naar verwachting samen meer dan 150.000 bezoekers per jaar trekken.

Toeristische visie
Om de vrijetijdssector in Kerkrade verder te versterken, werkt de gemeente Kerkrade momenteel aan een toeristische visie voor de komende jaren. “Bij de uitwerking van deze visie zoeken we onder meer naar mogelijkheden om onze toeristische parels onderling te verbinden,” zegt wethouder Tim Weijers. “Daarnaast is er volop aandacht voor het versterken van het verblijfstoerisme en voor het vermarkten van al het moois dat Kerkrade te bieden heeft via gerichte PR en marketing. Daarmee zetten we deze prachtige stad nog beter internationaal op de kaart.”

Afbeelding: Artist impression CUBE, Columbus, Continium
Bron: Shift Architecture Urbanism


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin