Wederom uitstekend toeristisch jaar voor Kerkrade - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
24-10-2020, 05:28
 

Bewolkt
13°C
gevoelstemperatuur: 9°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 87%
windsnelheid: 2 bft ZZW
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:16
zonsondergang: 18:25
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
25-03-2014
Deel dit op:

Wederom uitstekend toeristisch jaar voor Kerkrade

KERKRADE – Kerkrade scoort goed op toeristisch gebied. Dat blijkt uit de toeristisch-recreatieve jaarcijfers 2013. In totaal bezochten maar liefst 1,2 miljoen mensen de Kerkraadse attracties. Ook de hotels doen het uitstekend, met name Abdijhotel Rolduc, Golden Tulip en Fletcher Hotel Kasteel Erenstein. Het aantal hotelovernachtingen bleef, met ruim 93.000, vrijwel gelijk aan 2012. “Een uitstekend resultaat in de huidige economische situatie. Bovendien tonen deze prachtige cijfers aan dat Kerkrade aantrekkingskracht heeft en dat bezoekers waardering hebben voor al het moois dat onze stad te bieden heeft,” aldus wethouder Peter Thomas (Economische Zaken en Toerisme).

Attracties
Zo’n 400.000 mensen bezochten het afgelopen jaar GaiaZOO. Ook de andere publiekstrekkers laten prima resultaten zien: Discovery Center Continium had 102.000 bezoekers, Roda JC Kerkrade 230.000 (bezoekers Eredivisiewedstrijden), Abdij Rolduc 100.000, de Rodahal 80.000 en het Miljoenenlijntje 37.500. De nieuwste Kerkraadse aanwinst, het LeisureDome op de Rodaboulevard, opende in september 2013 haar deuren voor het publiek. Dit vrijetijdscentrum wist in de laatste vier maanden van het jaar al meer dan 250.000 mensen te trekken.

Nieuwe publiekstrekkers
LeisureDome Kerkrade biedt vermaak in de ruimste zin van het woord. Het complex omvat JT bioscoop, wokrestaurant Parkstad Plaza, bowlingcentrum Bowlo, minigolfbaan met ‘glow in the dark’ effecten Glowgolf, kinderspeelparadijs Darteldome en de gamehal GameState. Dit jaar komen hier nog eens vier nieuwe leisure formules bij.
Megabioscoop JT was in de laatste vier maanden van 2013 al goed voor ruim 132.000 bezoekers.

Creative City
In 2015 krijgt Kerkrade er weer een nieuwe publiekstrekker bij. Aan de rand van het stadshart zal Discovery Center Continium namelijk uitgroeien tot Creative City (werktitel). Naast het Continium kan het publiek hier straks ook een bezoek brengen aan het Red Dot Design Lab (werktitel) en het Earth Lab (werktitel). Red Dot geniet internationale bekendheid op het gebied van design en heeft vestigingen in Singapore en Essen. In Kerkrade kunnen bezoekers straks samen met designprofessionals en –studenten alle aspecten van design ontdekken in het Red Dot Design Lab. In het Earth Lab kijken bezoekers vanuit een satellietpositie neer op de aarde. Dankzij moderne projectietechnieken kijken zij bijvoorbeeld naar de gevolgen van de opwarming van de aarde of nemen zij een kijkje bij de ondertunneling van de A2 in Maastricht of in de vroegere kolenmijnen van Kerkrade. Met zo’n 150.000 bezoekers per jaar zal Creative City de vrijetijdssector in Kerkrade verder versterken en de stad nog beter internationaal op de kaart zetten.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin